vineri, 21 decembrie 2007

Miluţ, umilit de secretarul PNTCD Maramureş

Ion Beuca, secretarul PNTCD Maramureş, i-a dat cu flit lui Marian Petre Miluţ, preşedintele PNTCD, la nivel naţional, prin neprezentarea sa la şedinţa biroului naţional al PNTCD. Aceeaşi atitudine a avut-o şi preşedintele filialei judeţene a partidului, Gheorghe Şiman. De asemenea, Beuca i-a transmis lui Miluţ o scrisoare deschisă, în care prezintă anumite nemulţumiri legate de modul în care este condus partidul la nivel naţional. Până la urmă, şedinţa a avut loc, dar conducerile filialelor judeţene din ţară, vizate de o schimbare, au rămas în funcţie, în urma lipsei de unanimitate a votului membrilor biroului.
Citiţi scrisoarea lui Beuca în secţiunea de comentarii.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Scrisoare deschisă

către

Preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat

Marian Petre Miluţ ,

Privind convocarea pentru data de 19 decembrie 2007, a şedinţei Biroului Naţional de Conducere al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat

Domnule Presedinte,

De la primele ore ale diminetii de 19 decembrie 1989, la Timişoara, muncitorii de la Elba, Electromotor si Uzina Mecanică s-au strâns în curţile întreprinderilor si au început să protesteze. Fortele de ordine au blocat porţile, dar n-au rezistat valului de muncitori când acestia au vrut să iasă în stradă. În câteva ore, în Piata Operei, s-au strâns peste zece mii de oameni.
Au venit si cei care îsi căutau, pe la morgă si spitale, fiii si părintii care nu mai apăruseră de două zile. Pentru prima dată se îngenunchează în memoria victimelor.
Demonstrantii scandează "Nu vă fie frică, Ceausescu pică!" si "Unde ne sunt mortii ?". Din balconul Operei, se tin discursuri. Protestatarii se organizează si formează Frontul Democratic Român, prima structura revolutionară înainte de căderea lui Ceausescu. Se cere demisia dictatorului, eliberarea arestatilor si redarea cadavrelor familiilor.

Nu stiu altii cum sunt dar eu, dupa 1989, in fiecare Decembrie, imi aduc aminte de aceste evenimente.

Pentru data de 19 decembrie 2007, ati convocat la Bucuresti, sedinta Biroului National de Conducere al PNTCD.

La punctul 3 al proiectului ordinii de zi figureaza: Analiza activitătii organizaţiilor judetene PNTCD Maramures, Cluj si Iasi.

În vederea analizei prevăzute la punctul 3 al proiectului ordinii de zi, sunt invitati să participe la sedinţa Biroului National de Conducere al PNTCD, din 19 decembrie 2007: presedintele PNTCD – Maramures Gheorghe Siman, secretarul judetean PNTCD – Maramures Ion Beuca, presedintele PNTCD – Cluj Radu Sârbu si presedintele PNTCD – Iasi Mihai Dorin.

Domnule Presedinte,

Formularea textului de la punctul 3 al ordinii de zi, este de o perfidie extrema. Analiza activitatii organizatiei judetene Maramures?. Rezultatul activitatii noastre este cunoscut.

La alegerile pentru Parlamentul European, in clasamentul dezastrului elecotral, inregistrat de PNTCD, organizatia judeteana Maramures s-a situat totusi pe locul 3 ca procent realizat si pe locul 4 ca numar de voturi obtinute. (municipiul Bucuresti a realizat un procent superior Maramuresului, insa aici au fost contabilizate toate voturile din strainatate).

De ce nu se spune direct ca se doreste indepartarea noastra, pentru faptul ca ne-am permis sa cerem convocarea unui Congres extraordinar, în urma căruia să fie aleasă o nouă conducere la nivel central şi să fie clarificată strategia politică pentru alegerile locale din 2008? Daca se considera ca este nevoie de o analiza a organizatiilor judetene, eu cred ca analiza trebuie facuta pentru toate judetele nu numai pentru cele pe care nu le aveti la inima. Dupa parerea mea analiza trebuie facuta, mai ales pentru echipa de conducere de la nivel central.

Bine macar ca ne-ati lasat sa ne ocupam de strangerea de semnaturi si am reusit sa ne numaram printre judetele care au strans peste 700 de semnaturi (numarul minim de semnaturi necesare pentru reinscrierea partidului, prevazut de Legea partidelor politice).

Avand in vedere nesinceritatea convocarii la Bucuresti, nu am de gand sa onorez invitatia de participare la sedinta Biroului National de Conducere al PNTCD de miercuri 19 decembrie 2007. In schimb ma gandesc sa-mi reiau obiceiul din anii de studentie. Acela ca in zilele de 16-22 decembrie, sa fiu prezent in Banat, la Timisoara si Lugoj, locuri in care s-a murit pentru ca eu astazi sa fiu LIBER.

Din aceste motive nu va raspunde invitatiei nici Domnul Gheorghe Siman, presedintele PNTCD Maramures.

As fi bucuros daca miercuri 19 decembrie 2007, data desfasurarii la Bucuresti a sedintei Biroului National de Conducere al PNTCD, m-as intalni la Timisoara cu Domnii: Gheorghe Ciuhandu presedintele Comitetului National de Conducere al PNTCD, Marius Popovici si Claudiu Cristea, vicepresedinti PNTCD.

M-as bucura daca Domnul vicepresedinte PNTCD, Daniel Botea, ar demonstra la sedinta Biroului National de Conducere al PNTCD, ca prietenia dintre noi nu este una de conjunctura.

M-as bucura daca Domnul vicepresedinte PNTCD Virgil Petrescu ar vorbi in sedinta Biroului National de Conducere al PNTCD , la fel cum vorbeste cu mine la telefon.

M-as bucura daca la sedinta Biroului National de Conducere al PNTCD, Domnii vicepresedinti PNTCD, Radu Horatiu Munteanu si Vasile Lupu, mi-ar confirma parerea ca sunt oameni verticali.

M-as bucura daca la sedinta Biroului National de Conducere al PNTCD de miercuri 19 decembrie 2007, ar fi prezent Domnul Ion Diaconescu presedintele de onoare al PNTCD. Daca va fi prezent, sunt convins ca voi avea sustinerea Domniei sale.

Daca nu voi avea parte de aceste bucurii, in mod sigur ma voi bucura alaturi de colegii taranisti din toata tara ca S-A NASCUT MESIA.

Ion Beuca secretar PNTCD Maramures

Anonim spunea...

la calarasi cand au esit oamenii an strada cestie el miluta

cip spunea...

stie ca e presedinte...