miercuri, 21 ianuarie 2009

noii subprefecti de maramureş - dorin buda şi alexandru cosma

Dorin Buda va fi unul dintre subprefecţii PSD. Acesta l-a bătut pe Alexandru Cosma, la alegerile interne ale PSD. În această seară a urmat runda a doua. Alexandru Cosma versus Horia Scubli. Sandu a câştigat de data aceasta, umilind Maramureşul Istoric. PSD-ul lui Jeni a rămas fără un oscior după alegerile din noiembrie şi împărţirea caşcavalului la început de an. Pe Dorin Buda, un necunoscut pentru mulţi, îl ştiu de la Palatul de Justiţie. Avocat harnic, mereu agitat şi alergând de colo - colo, printre dosare. La 35 de ani, poate reprezenta o opţiune de sânge proaspăt în PSD Maramureş. O opţiune interesantă. O evoluţie de urmărit. Pe Sandu Cosma îl ştim. Din 2000 - 2004, când a fost prezident de CJ. Ultimii ani nu i-au fost deloc faşti. Consilier judeţean. Nimic mai mult. A pierdut bătălia pentru parlamentare, pe zona lui. Rămâne ca Buda şi Cosma să fie validaţi la centru. 

7 comentarii:

Anonim spunea...

bine ca l-au scos din functiune pe dinozaurul de gontzi (sau cum se scire, ca nu stiu exact), care era destul de retrograd si antievolutie.

da blogul despre rafuiala gangsterilor din baia mare nu a mai aparut...

presiuni ceva?

Anonim spunea...

Esti in eroare Jock, Gonczi este cel mai specialist dintre toti, incoruptibil si profesionist!
Ce inseamna antievolutie in conceptul tau?

Anonim spunea...

oooooooooo! nu ma provoca. te rog. da e un profesionist in ale administratiei. dar nu in sensul constructiv. adica stie sa aplice corect decizii, stie sa administreze hartiile din institutie, e cu ordinea disciplina etc. dar pmul asta este antievolutie. nu l-am vazut cu nimic nou in anii astia. o chestie constructiva pentru judet. de cate ori aparea ceva nou (ma refer la proiecte) era suspicios si incerca sa taie elanul tuturor. pentru tine profesionist inseamna un bun functionar. pemtru mine profesionist era daca aducea in judet ceva nou. dar din pacate nimic. nimic.

Anonim spunea...

Ma intreb daca tinerii avocati sunt cu adevarat diferiti de magistratii cu care ne-am obisnuit. Pentru ca in Romania asta nu e Justitie ci un instrument utilizat de fosta si actuala Securitate pentru a inscena. Apropo, procurorul DIICOT Vasile Jurj, cel care a preluat de un an de la Ciprian Nastasiu dosarul nr. 26P/2005 este fostul avocat a carui pledoarie ati publicat-o in 2007 ? http://www.expostar.ro/index.php/dosare/43-i-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2
http://www.expostar.ro/index.php/dosare/20-ii-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2
http://www.expostar.ro/index.php/dosare/19-iii-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2
http://www.expostar.ro/index.php/dosare/27-iv-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2
http://www.expostar.ro/index.php/dosare/21-v-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2
http://www.expostar.ro/index.php/dosare/6-vi-culisele-operatiunii-speciale-tigareta-2

http://www.myspace.com/val2002

Baimareanul spunea...

Nominalizarea lui Alexandru Cosma e o noua premiere a inculturii si agramatismului. Cum vrem sa scoatem judetul din anonimat cu ajutorul oamenilor de tip Cosma? A fost, a aratat ce poate, a castigat campionatul judetean de licitatii, cred ca ne-a aratat maximul posibilitatilor sale. Serialul cu el trebuia terminat. Dar el iese din urna iar si iar, la fel de obositor ca si numarul 6 acum vreo doi ani la 6 din 49.

cip spunea...

Macar daca ar fi castigator, şasele ăsta de Cosma, dar tare mi-e că nu va fi nici de data asta. Cât despre licitaţii, nu va fi aşa uşor. Ca subprefect ai mai puţine pârghii decât ca şi prezident de CJ. Prefectura nu e ordonator de credite. Iar acum presa e altfel decât în perioada 2000, când se puteau face multe şmecherii fără să bage nimeni de seamă. Nu spun, se va putea folosi de pârghii pentru a-şi asigura anumite combinaţii. Rămâne să vedem.

cip spunea...

Vasile Jurj, la vremea publicarii articolului, era avocat. În toamna anului 2007, a intrat în magistratura. Practic, a revenit în rândul procurorilor. Dar nu la DIICOT, ci în parchetele civile, el fiind luat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Şomcuta. Anul trecut ştiu că era ceva procuror delegat, pe la Tribunal, dar apoi s-a pensionat. Intenţia lui a fost de a reveni în avocatură. Din ceea ce ştiu, el este acum în baroul Maramureş. Dacă greşesc, deşi nu cred, voi reveni cu o rectificare. Până acum nu am auzit vreodată să fie procuror DIICOT.
În altă ordine de idei, nu ştiu la ce dosar vă referiţi, probabil e unul cu număr de Parchet, la instanţă nu am găsit aşa ceva.