marți, 27 ianuarie 2009

primarul Anghel, din nou în instanţă

Procesul edilului Cristian Anghel se află din nou pe rolul instanţei. În cursul anului trecut, acesta a fost judecat pentru abuz în serviciu, în formă calificată, în urma achiziţionării de către Primărie unui bloc aflat pe strada Horea, din Baia Mare. În luna iulie, Judecătoria Baia Mare a dat şi o primă sentinţă în acest caz, achitându-l pe primar şi ridicând sechestrul asigurator instituit pe bunurile sale.

La sfârşitul săptămânii trecute, dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Maramureş, după ce timp de o jumătate de an el s-a aflat la DNA. După înaintarea apelului împotriva sentinţei instanţei băimărene, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat dosarul lui Cristian Anghel. Care a fost raţiunea menţinerii sale atâta timp pe masa de lucru a procurorilor este greu de precizat. Cert este că el se află din nou pe rolul instanţei, primul termen fiind stabilit pe data de 24 februarie. În motivarea sentinţei, magistraţii băimăreni au afirmat că nu au existat probe pentru a se dovedi faptul că edilul a avut cunoştinţă de intenţia conducerii societăţii Cuprom de a vinde imobilul aflat pe strada Horea şi, de asemenea, nu s-a putut stabili existenţa unui prejudiciu cauzat prin achiziţionarea imobilului la un preţ de câteva ori mai mare decât cel la care fusese înstrăinat de Cuprom cu doar câteva luni înainte. 

Un comentariu:

Anonim spunea...

Stimate Dle Dragos,
urmare a unei discutii avute cu fosta mea colaboratoare am luat act de o anume circumstanta care favoriza o confuzie.De la Dra Ramona am aflat de Dvs ca si colaborator AXA TV ,colectiv de care ma leaga amintiri numeroase si placute. V-am citit cu interes cand erati publicist la Gazeta de MM dar nu am avut onoarea sa va intalnesc si personal. Articolul despre Cazul TATARU este documentat si corect, satisfactia acestui cetatean fiind si o satisfactie personala caci am sustinut impreuna si public nevoia respectarii drepturilor cetatenesti in Baia Mare.
Cu stima, Somogyi Attila