duminică, 26 octombrie 2008

colegiul meu de vis

În urmă cu câteva zile, eMaramureş a lansat un motor de căutare legat de alegerile parlamentare. În funcţie de adresă, puteţi găsi colegiul arondat şi candidaţii pentru Senat sau Camera Deputaţilor. Merge bine, singurul inconvenient este că după introducerea denumirii localităţii trebuie să aşteptaţi până să completaţi şi adresa. Deci, nu le puteţi introduce ambele în acelaşi timp. Dar ăsta să fie cel mai mare păcat.
Eu l-am testat pentru Dragoş Vodă, zona în care locuiesc. Şi iată mândrele liste din care voi alege pentru Senat şi Cameră.

La Senat, sunt în colegiul I. Foarte bine m-am simţit, măcar să fim şi noi, ăştia de la periferie, pe primul loc odată. Şi cam atât, pentru că numai denumirea e de colegiul ăsta. Că despre candidaţi nu pot spune că mă dau pe spate.

1 De Vasile Berlingher am auzit în campania de la locale. În rest, nimic. Cu afacerile lui pe la "Vasile Goldiş". Acum cred că a trecut de un stres. Cel cu sediul Institutului de Proiectări. I-a ieşit schema. Iar cu procesele cu Prodalimentul a terminat. Sau l-au terminat. Hm, mai ia omul câte o ţeapă. În concluzie, nu l-aş vota.

2 Căpuşan Edit e prea ancorată în Secolul XX, în care şi-a trăit cea mai mare parte din viaţă. 65 de ani? E expirată. Nu aş trimite bătrâni la băi, în Parlament. Am avut până acum destui. A fost consilier judeţean până acum şi în afara unor ridicări de mână nu am remarcat-o cu nimic. Femeia chiar nu are nicio treabă cu administraţia. Iar cu politica nici atât. Deci, cancel.

3 Claudiu Filip? Who the hell is he? Profesor - profesor, îmi zice. Tată, atunci, la catedră.

4 Dan Mihalache. E şi el doctor. Dar în ştiinţe politice. Ceea ce spune ceva. Ca valoare, merită. Omul se ştie, se are. Nu degeaba îi scria lui Năstase discursurile. Din păcate e prea puţin ancorat de Maramureş şi se diluează între drumuri de Brusells şi Bucureşti. De luat în calcul, cu toate meciurile pe care le are în PSD şi faptul că nu e de-al locului. Că nu e din Maramureş contează mai puţin la oraş. Însă la ţară, ceva mai mult. Iar în colegiu sunt multe localităţi rurale.

5 Liliana Moga. Ştearsă. Palidă. Inexistentă politic. Mulţumim. Următorul.

6 Titus Paşca. A mai fost în Parlament, măcar ştie pe unde e intrarea, faţă de alţi candidaţi. În ultimii ani a fost consilier judeţean. La prestaţie, modest. La negocieri are un cuvânt de spus. Practic, e mai mult un politician decât un om al administraţiei. Ceea ce în Senat face diferenţa. Nu ştiu. Mă mai gândesc. Că e liberal, puţin mă interesează.

7 Mariana Pop. În afară de faptul că arată cu 10 ani mai tânără nu impresionează cu nimic. E lider de grup PD-L, în Consiliul Local, dar e pe dinafară cu administraţia. Iar cu politica şi mai şi. Nu iese în faţă cu nimic, nu are forţă, lipsită de vlagă. Încă îşi caută identitatea în partid. La CL ridică mâna când îi face semn "douădejte" Grădinaru, că a vorbit el cu Mircea Man şi e OK. Deci, încă un cancel. Şef adjunct la Inspectoratul Şcolar e suficient.

La Senat, tot aşa. Două nume şi o droaie de paranteze. Şi aici suntem primi. Dar nu la candidaţi.

1 Emil Ambruş. Extensia becaliană în Maramureş. Incoerent, insuficient, de neînţeles. Mulţime vidă în politică. Măscărici ca el dau culoare peisajului. Atât.

2 Raul Chiş nu-mi spune nimic. Nici măcar o poză nu are pe net. În concluzie, click ignore.

3 Dănuţ Marinca. Medic. Pe latura asta nu mă pronunţ, că nu am calitate, deşi mai ştiu una, alta. Are o memorie fantastică şi îţi spune o droaie de chestii de care te miri de unde le scoate. La politică, Marinca merge. Are nas, ştie multe. Îi place. În administraţie n-are nicio treabă. La CJ mergea mai mult să se distreze cu colegii. Abordabil pe orice subiect. Îl aştept la emisiuni.

4 Cristian Niculescu. E cel mai cunoscut dintre candidaţi. Nu numai ca şi avocat. Face o figură frumoasă în Consiliul Local, unde a dat un impuls prin venirea sa acum patru ani. Şi la comunicare merge. Dacă nu vor reuşi să-l enerveze prea tare, încât să-şi iasă din fire pe TV, Cristi are şanse. Dar dacă merge în Parlament, nu-l mai văd bine în campania pentru Primărie, de peste patru ani, unde Dolha a luat un avans consistent. Dacă rade şi Craica...

5 Valdman Istvan, geolog şi cadru universitar. Soţia, fost judecător, pensionată recent. Într-un articol precedent prezentam pe blog venitul femeii pe anul trecut. Uimitor. Cel puţin în comparaţie cu al soţului. Click pentru detalii. Eu dau next. În plus, am o problemă. În România, vreau să fiu condus de români. Nu de udemerişti. A, candidează omul independent, no problem. Dar nu udemere.

6 Gheorghe Zoicaş. O Billă penală. Ce să mai zic? Şi pe el îl aştept la emisiune...

2 comentarii:

Anonim spunea...

m-ai facut curioasa cu emisiunea :)

cip spunea...

cei doi vor veni la emisiune. nu stiu daca simultan sau pe rand. pentru saptamana asta am pregatit cea mai mica pensie din maramures, de care am dat pana acum. si din tara, implicit, din moment ce pana acum recordul era cea de 3 lei. materialul e mai sus.