luni, 30 iunie 2008

poluare Mică în baia Mare

Alo, Garda de Mediu? Săru' mâna, la dumneavoastră! Avem şi noi, băieţii de pe Dragoş Vodă, o reclamaţie, dacă se poate şi nu deranjăm de la cafeluţă. Cum e foarte cald şi nu avem ce lucra, de obicei, aşa, după prânz, ne pierdem vremea cu admiratul vilelor de pe deal. Ca un făcut, aproape de fiecare dată, cineva face mişto de noi şi ne blurează ecranul cu un nor de fum de ăla gros. La început am crezut că şi-a dat duhul ceva Trabant vechi, dar apoi am văzut că faza se repetă. Deci, tanti Garda de Mediu, ce rugăminte am avea la dumneavoastră, dacă treceţi, din greşeală numa', pe str. Victoriei, cam pe unde ar fi Liceul 2, faceţi bine şi mai vedeţi ce se întâmplă, că tare credem că cineva din zonă ar avea nevoie de o vizită. Nu de alta, da' cine ştie ce surprize veţi găsi...

5 comentarii:

Anonim spunea...

cirpiane, nu fi mai ironic, tu nu observi ca de fapt e vorba de un altar, iar fumul se indrepta spre cer, direct spre Dumnezeu? acolo se frige mielu'. mai bine cere si tu o pulpa, ceva ;))

cip spunea...

atunci e o jerftă închinată nepăsării. apropo de ironii, văzând fumul ăsta gros zi de zi (chiar acum mă uit pe geam şi observ că sunt contrazis, nu văd decât unul mai subţire, ca şi cel alb ce apare sub ăl gri), îmi vine să întreb ca şi bugs bunny: what's cooking, doc? fiindcă sigur se prăjeşte ceva pe acolo.

Anonim spunea...

Păi iti explic eu. Deunazi ma laudam ca nu mai exista poluare in Baia Mare si ce ma bucur de asta. Apoi intreb retoric, nu-i aşa că nu mai există poluare in BM? Şi doamna îmi zice aşa: "păi eu acolo am lucrat. Niciodata nu se vedea fumul ziua, se dadea drumul abia seara. Ziua ce scriam pe foaie se incadra in limitele normale. Aşa se întâmpla si acum."
Cum spunea cineva, "bă, în loc să-ţi vezi de buzunarul propriu, ai probleme existenţiale". Eu te felicit!

Anonim spunea...

Later edit: doamna respectiva lucra la combinat, la Phoenix daca bine am inteles. Another Mărie, the same shit.

cip spunea...

Aşa e. Noaptea se lucrează pe furiş. Începând de la Combinat şi terminând cu banalul incinerator de la Spitalul Judeţean. Unde se ard tot felul de măgării. Cel puţin când am scris, în urmă cu ceva vreme, aşa era. Probabil şi acum e aceeaşi poveste. Ştiu sigur că la TBC (pneumoftiziologie, pe stil nou)ard la greu, fără autorizaţie, tot ce prind, inclusiv de la cabinetele private ale medicilor. Ilegal, evident, dar pe cine interesează? În nişte coşuri făcute acum 40 de ani, chiar mai bine, se arde tot, pentru că Spitalul mai scoate nişte bani. Culmea este că intrarea, la ultima mea vizită, nu era închisă. O femeie de serviciu, tocmai ducea ceva resturi la topit. E horror, evident. Uite că m-am nervat şi o să mai trag o fugă zilele astea până la TBC (dom' director, vine presa, atenţie!), să mai văd ce se întâmplă. Pe cât pariem că voi găsi aceeaşi situaţie, plus câteva surprize pe care nu le anticipăm acum?