duminică, 15 iunie 2008

rezultate alegeri Maramures

Primele rezultate ne arată că vom avea câţiva primari schimbaţi din funcţie. Cele mai interesante detronări au venit în Baia Sprie, unde Valer Barboloviciu a pierdut în faţa unui independent, şi în Cavnic, Nicolae Bindiu nereuşind să-şi păstreze funcţia. Dacă pentru Barbolo schimbarea vine pe un fond firesc, fostul (de acum) primar nereuşind nimic semnificativ pentru urbea pe care a condus-o, decât afaceri în interes personal şi nu numai, în Cavnic, lucrurile sunt ceva mai sensibile. Se pare că lumea s-a săturat de proiectele, ambiţioase, de altfel, ale profesorului Bindiu, unele cu bătaie lungă. Probabil nu s-a înţeles ceea ce doreşte Bindiu. Pe de altă parte, cred că el a pierdut şi din cauza faptului că s-a axat aproape exclusiv pe teoria tursimului, ca unică şansă a Cavnicului. Aşa o fi, numai că până peste 10 - 15 ani, când proiectele ar fi fost implementate şi puse în aplicare, lumea nu a mai avut răbdare. Probabil nici de acum încolo căvnicarii nu vor primi nimic mai mult decât o lungă aşteptare. E greu de presupus că independentul care i-a suflat funcţia lui Bindiu va reuşi o performanţă notabilă în anii care vin. Rămân la părerea că înlocuirea lui Bindiu reprezintă o pierdere pentru Cavnic. La Sighet, Eugenia Godja pare a avea un pic mai mult peste Vasile Bodnar. Practic, două variante la fel de necâştigătoare pentru sigheteni, care au avut de ales între un primar depăşit de evenimente şi ancorat în trecutul glorios al PSD (cu susţineri de la centru, aplauze la vizitele iliesciene, veşnica poveste a redeschiderii Podului etc) şi un director de spital care nu reuşeşte să gestioneze bunul mers al unei singure instituţii, darămite să conducă un oraş. Indiferent care dintre ei ar conduce Sighetul, acesta va rămâne în acelaşi con de umbră, un oraş ponosit şi prăfuit de vreme, fără realizări notabile. Sighetul avea nevoie de un suflu nou, consistent, de un om energic. Şi nu cred că varianta Bodnar ar fi adus vreo schimbare benefică. La Şomcuta Mare, plecarea lui Ioan Butean e firească. Practic nicio realizare demnă de luat în seamă în dreptul numelui său. Iar oamenii au decis în favoarea PD-L-istului Vasile Albu. Probabil, s-a mers pe partid. Borşa şi Târgul Lăpuş îşi menţin primarii. Nu mai zic nimic. Decât că pe emaramures puteţi vedea şi celelalte rezultate ale turului II în Maramureş.
Danut Buca, purtatorul de cuvant al prefectului, ne anunta:

Rezultate partiale ora 22.30

49,40% prezenta alegatorilor la urne in Maramures

Sectii de votare 188

La nivelul tarii prezenta la vot este de 47,42%

Presedintele BEJ, Felicia Matei, a prezentat situatia prezentei la vot in judetul Maramures. Conform datelor statistice, la ora 21.00 s-a incheiat procesul electoral la toate sectiile de votare din cele 39 circumscriptii electorale. Si/au exercitat dreptul la vot 49,40% din numarul alegatorilor maramureseni cu drept de vot inscrisi in listele electorale.

Maramuresul este situat pe locul 27 pe tara in privinta prezentei la vot.

In mediul urban s/au prezentat 45,14% din alegatori, situatie care claseaza judetul pe locul 20 pe tara.

In mediul rural au votat 54,17% din alegatorii inscrisi in listele electorale. In ceea ce priveste clasamentul, Maramuresul ocupa pozitia 42.

In urma cu doua saptamani, la primul tur de scrutin, la finalul desfasurarii procesului electoral, in Maramures prezenta la vot a fost de 45,95% din alegatorii inscrisi in listele electorale.

Rezultate partiale, ora 17:

32,07% prezenta alegatorilor la urne in Maramures

Sectii de votare 188

La nivelul tarii prezenta la vot este de 33,84%

Presedintele BEJ, Felicia Matei, a prezentat situatia prezentei la vot in judetul Maramures. Conform datelor statistice, la ora 17.00 si/au exercitat dreptul la vot 33,84% din numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale.

Maramuresul este situat pe locul 33 pe tara in privinta prezentei la vot.

In mediul urban s/au prezentat 28,67% din alegatori, situatie care claseaza judetul pe locul 22 pe tara

In mediul rural au votat 35,89% din alegatorii inscrisi in listele electorale. In ceea ce priveste clasamentul, Maramuresul ocupa pozitia 42.

In urma cu doua saptamani, la primul tur de scrutin, la aceeasi ora, in Maramures prezenta la vot a fost de 30,15% din alegatorii inscrisi in listele electorale.

Presedintele BEJ, Felicia Matei, a mentionat ca, pana la ora 17.00, conform datelor statistice s-a inregstrat o prezenta mai numeroasa la vot, la sectii de votare din circumscriptiile Barsana, Rona de Sus, Baia Sprie si Ocna Sugatag.

Prezenta mai mica a cetatenilor cu drept de vot a fost constatata la sectii de votare din cadrul circumscriptiilor electorale Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Bocicoiu Mare si Recea.

Rezultate partiale ora 14.00

18,78% prezenta alegatorilor la urne in Maramures

Sectii de votare 188

La nivelul tarii prezenta la vot este de 18,44%

Confom datelor comunicate de presedintele BEJ, Felicia Matei, in Maramures si-au exercitat dreptul la vot ,pana la ora 14.00, 18,78% din numarul alegatorilor inscrisi in listele electorale.

Maramuresul este situat pe locul 39 pe tara in privinta prezentei la vot.

In mediul urban s/au prezentat 15,69% din alegatori, situatie care claseaza judetul pe locul 40 pe tara

In mediul rural au votat 22,24% din alegatorii inscrisi in listele electorale. In ceea ce priveste clasamentul, Maramuresul ocupa pozitia 40.

In urma cu doua saptamani, la primul tur de scrutin, la aceeasi ora, in Maramures prezenta la vot a fost de 5,06% din alegatorii inscrisi in listele electorale.

In esantionul realizat de catre Directia Judeteana de Statistica a prezentei maramuresenilor cu drept de vot pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale sunt cuprinse 35 de sectii de votare, a mai precizat presedintele BEJ, Felicia Matei.

O prezenta ridicata la vot s-a inregistrat in circumscriptia electorala Barsana, in timp ce prezenta scazuta a cetatenilor la vot a fost constatata la sectia de votare din Valea Hotarului, circumscriptia Sighetu Marmatiei; sectia de la Scoala Chechis, circumscriptia electorala Dumbravita, respectiv la sectia de votare de la Scoala Garlea din circumscriptia electorala Borsa.

Pentru turul al doilea de scrutin isi pot exercita dreptul la vot in judetul nostru 56 de cetateni comunitari

Presedintele BEJ, Felicia Matei, a mentionat ca nu au fost semnalate incidente cu privire la desfasurarea procesului electoral.

Niciun comentariu: