marți, 24 iunie 2008

Dolha în blană de hienă

Au trecut şi alegerile, au trecut şi avalanşele bunelor intenţii, vorba lui Leontin Cupar (fain editorial, tot respectul), însă lupta pentru bucăţica de ciolănel afumat cu iz de putere continuă. Ieri, Mircea Dolha, fostul candidat la Primăria Baia Mare, a adresat, absolut întâmplător, nu-i aşa, un mesaj către băimărenii care au avut încredere în el. Pe lângă ridicolul limbajului şi "naivitatea" specifică unui asemenea moment pentru a lansa un mesaj, vedem în spatele rândurilor, un Dolha în blana unei hiene, ahtiat după rămăşiţele ultimei gustări a leului, hăituit de câinii de savană, neputincios a potoli corul suricatelor ce-i tulbură liniştea în care plănuieşte atacul asupra stârvului. Cu coada între picioare, spăşit ca Piţi după meciul cu Olanda, Dolha rămâne acelaşi neînţeles amator al politicii noastre. "Cea mai determinată postură pentru a-mi impune proiectele este aceea de cetăţean", ne avertizează preşul PSD Baia Mare. De parcă în ultimii patru ani a fost consilier în Burundi. Iată că Dolha şi-a descoperit valenţe la care nu ne-am fi aşteptat. E cetăţean, în primul rând. Pentru cei care au pierdut acest fabulos mesaj către băimărenii de pretutindeni, îl recomand ca pe o lectură plină de haz.

4 comentarii:

Mircea Dolha spunea...

NICIODATA nu am dat raspuns vreunui articol scris de domnia voastra. Dupa 2 ani de a scrie cu un ,,condei inveninat,, despre mine nu pot sa cred ca ura pe care o emanati ramane la ceeasi intensitate. Un OM care cunoaste fericirea de a fi(a se crede) bun familist, tata, bun cetatean s.a.m.d. nu-si permite asemenea ,,viciu,, prapastios. Va rog sa o luati ca o remarca de la cineva care are 2 baieti mari(15 respectiv 12 ani), este casatorit de 18 ani, a realizat ceva in urma si cel mai important- S-A DEZVATAT SA URASCA(desi aparent ura poate fi dulce uneori)! Cu sinceritate, Mircea Dolha

cip spunea...

ca de obicei, am scris ca o reactie fireasca fata de o realitate. aceea a unui articol publicat de dumneavoastra. acum, daca si acest drept ne este luat noua, jurnalistilor, atunci ce ne ramane? sa asistam neputinciosi la actiunile, replicile, vorbele ori jocurile unora sau altora? sunteti o persoana publica, domnule Dolha, si, evident, va asumati aceasta pozitie. de ce va mira atunci cand se scrie despre dumneavoastra? evident, nu in termeni elogiosi. sau trebuie sa parem ridicoli scriind si spunand numai aspecte pozitive in ceea ce va priveste? am scris pentru ca asa am simtit ca este cazul. de ce trebuie sa recurgeti la presupuneri de acest gen: ca este vorba despre ura? cu un om pe care il urasc, cu siguranta, nu m-as saluta si nu as sta de vorba de ficare data cand ma intalnesc. nu mai insist. sper ca intr-o zi sa intelegeti demersurile jurnalistice asa cum sunt ele. ne facem meseria pentru ca de aceea lucram in mass - media. si fiti sigur ca daca eu nu voi mai scrie despre dumneavoastra niciodata o vor face altii. de bine, de rau... cum vreti sa o luati.

Anonim spunea...

Am citit mesajul respectiv acu' cateva zile, mi se pare onest ce a facut dolha in situatia data. important e sa fie parolist cu calitatea aia de cetatean (aici e o explrimare ce-i drept total deplasata :)). in rest, nu te supara cip, dar artcolul asta e putin malitios si fortat.

cip spunea...

pare putin fortat, dar stiind ce se intampla dincolo de ceea ce apare in ziare si pe sticla... campania pentru viceprimar e in plina desfasurare si fiecare incearca sa mai puna cate o treapta la scara ce ajunge la etajul I al primariei. nu vreau sa spun mai multe, i-am promis lui Dolha ca nu o sa ii mai dau sansa de a ma acuza ca il urasc.