marți, 6 martie 2007

noi fumigene in cazul Gazeta

Conducerea Inspectoratului General al Politiei Române (IGPR) a dispus declansarea cercetarii prealabile fata de adjunctul sefului IPJ Cluj, comisarul sef de politie Marcel Bontidean. Celalat adjunct, comisarul sef Pop Teodor, si alti doi politisti au primit atentionare. In urma cu doua saptamani, chestorul Dan Fatuloiu, seful IGPR, a dispus efectuarea de cercetari in legatura cu aceste persoane, pentru presupusa lor implicare in gazul Gazeta.
Stirea vine sa ne dea parul peste cap. Iata implicarea politistilor in acest caz demn de istoria proceselor penale din Romania! Foarte interesanta decizia luata de Fatuloiu, avand in vedere ca procurorii DIICOT nu au constatat nicio fapta penala legata de politistii respectivi. Atunci ne intrebam de ce vine Fatuloiu, pe un cal alb, sa faca el lumina in privinta aceasta. In plus, dosarul de abia a intrat pe rolul instantei, iar inculpatii sunt deja catalogati ca vinovati. Oricine a stat de vorba sau i-a cunoscut pe acestia are toate sansele sa fie cercetat, urmarit penal sau, in cel mai bun caz, discreditat in fata opiniei publice, pentru aceasta. "Presupuse lagaturi cu membrii Trustului Gazeta"... Cand vad expresia asta mi se pare evident modul in care opinia publica este condusa spre condamnarea ziaristilor respectivi.
Un politist clujean a marturisit ca ii cumpara wisky din vama lui Ioan Otel. Interesant si demn de analizat cazul. Daca se face vinovat de ceva, sa plateasca. Insa nu vad care este ideea introducerii acestui "spectaculos" caz in dosar. Parca procurorii DIICOT sunt preocupati acum de spalarea de bani. Asa spala Otel bani, ca pe vremea cand avea functii in Politia Cluj isi trimitea subalternii sa ii cumpere bauturi de lux din duty free? Sau e vreun mic santaj la mijloc si inca nu ne-am dat seama (desi deja dosarul cu santajul e in instanta si nu la procurori). Oricum am privi, avem inca o imagine asupra modului in care se lucreaza. De cateva saptamani cazul a scazut in intensitate si trebuie animat cu ceva consistent.
Arpad Paszkany, om de afaceri clujean, si patronul echipei de fotbal CFR Cluj, este urmarit penal de cateva saptamani, in dosarul Gazeta II. Acesta se afla la Viena, dar procurorii DIICOT insista ca el sa vina in tara. Sa i se prezinte invinuirea, cica. Faina treaba, numai ca Paszkany nu e chiar atat de prost pe cat presupun procurorii si a inaintat memorii catre principalele institutii jurisdictionale din tara si chiar presedintelui Basescu. Treaba s-a ingrosat la ultimul meci din campionat al echipei clujene, cand, se pare, ca dicotistii au descins la stadion pentru a-l aresta pe Paszkany. Absolut geniala idee. Numai ca nu au avut pe cine prinde, desi au emis un mandat de aducere pe numele lui.

Niciun comentariu: