miercuri, 25 martie 2009

victima indolenţei lor a ars de vie

Crima de luni seară, de la Lăpuşul Românesc (detalii pe Citynews), nu a venit întâmplător. O mamă şi-a lăsat copilul de nouă ani să ardă în flăcări, după ce a incendiat casa. Voit sau nu. Nu sunt procuror, să mă pronunţ. Spuneam că nu a venit îmtâmplător, pentru că am sesizat acest caz autorităţilor competente, în urmă cu mai bine de o lună. De atunci, nu s-a întâmplat nimic. Ba, mai mult, educatorul Nicolae Boitor, director al Direcţiei de Protecţia Copilului, continuă să arunce pisica în curtea altora. Ori legea spune altceva. Că Boitor trebuia să ia copilul în regim de urgenţă şi să nu-l mai lase în grija unor beţivi. Iată că s-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. O tragedie. Aici puteţi citi textul scris în luna februarie, prin care sesizam acest caz. Mai jos, imagini de după incendiu.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Nu este pentru prima data cind nu se intimpla nimic la Protectia Copilului Maramures....stim destul de bine asta cu totii,dupa toate cazurile,unele foarte mediatizate chiar.Nu stiu cum cei de acolo pot trata cu o atit de crasa INDIFERENTA tot ce se intimpla, toate aceste cazuri sociale. Poate dupa ce o sa mai moara alti copii o sa faca si cei de la Protectia Copilului ceva.....Pacat ca a murit un copil,si asa batut de soarta,iar singurii care in urma cu o luna i-ar fi putut salva viata,la strigatele presei,NU AU FACUT-O!!!! Oare o sa doarma linistiti? Cu siguranta DA! D-lor,ce se intimpla in acea institutie? Este STRIGATOR LA CER!!!! Asa ceva nu se mai poate. Este inadmisibil... Si nimanui nu-i pasa. Cine va raspunde pentru toate acestea? Oare doar mama acelui copil trebuie sa raspunda? O mama care se stie de o buna bucata de timp ca este iresponsabila? Oare ce spune legea in aceste cazuri? Se pare ca legea doar o citesc cei responsabili, dar nu o aplica.
RUSINE!

Anonim spunea...

DPC SI ILEGALITATE....ASTA SPUNE TOT! FARA COMENTARII!

Anonim spunea...

Nu pot sa cred ca inca mai exista asemenea oameni si uite...totusi se intampla. Ma simt oarecum vinovata pentru ca stau la cativa pasi de comuna Lapus si nu am auzit pana acum de asemenea cruzime. Cuvintele sunt de prisos. Un copil a murit . Dar vazand pozele m-am mirat! Aveau bani de alcool si de Digi Tv dar pt copil nimic? Intr-una din poze are sange pe mana...

foarte rau...Pacat de lumea asta. Dumnezeu nu o sa ne mai rabde mult.

Anonim spunea...

cred ca expresia pe care cu totii trebuie sa o retinem dupa un asemenea sfarsit este cea de mai sus: DUMNEZEU NU O SA NE MAI RABDE MULT!

Baimareanul spunea...

E doar inca un fapt, printre atitea altele, care demonstreaza ca suntem prea multi pe planeta. Stati linistiti ca vin flacarile si pentru voi, parinti fara Dumnezeu.

Anonim spunea...

LuckyClub Live: Review of a New Online Casino - Lucky Club Live
Luckyclub live was established in 2018. Its focus is to create a safe and secure environment for players to play and win while still having luckyclub great user