marți, 3 februarie 2009

fâsul de la Haga

Procesul cu Ucraina a fost un mare fâs. De gaze, de tot ce vreţi. Ce am câştigat? Nimic. Nişte platformă continentală de exploatat. Hai, că mor de râs. Nu suntem în stare să terminăm autostrăzile începute decât peste 1.700 de ani (pe calcule precise realizate de fostul ministru Vosganian) şi vrem să exploatăm sub apele Mării Negre. Bună treaba. Pe de altă parte, pe Băsescu nu îl înţeleg deloc. Mare victorie la Haga! Poveşti de adormit alectoratul, poate, poate nu va observa că Insula Şerpilor rămâne a ucrainienilor. Mare victorie! Da' mă laşi?

4 comentarii:

adrian 7 spunea...

ha mai, tu nu poti sa fii odata optimist! Am castigat, asta e cel mai important!
Faza ca nu am luat mare lucru - asta depinde si de noi!

cip spunea...

pai, s-a intamplat in felul urmator. vazand titlurile de azi, cum ca am castigat procesul si e insula serpilor la mijloc, ce am putut crede, decat ca am luat insula. ba, il mai aud si pe bezmeticul de basescu excitandu-se de parca am fi castigat cu totii la loteria vizelor. cand colo, chiar nimic. noi am cerut 4, ucrainienii, 2, iar haga a facut media. a iesit 3. exact la mijloc. am inceput sa caut pe net, ca din stiri nu-mi dadeam seama ce frant am castigat si a cui e insula. cand colo, vad niste harti cu insula la o distanta suficient de mare incat sa-mi dau seama ca nu avea nicio treaba cu impartirea. pana la urma, inclin sa-i dau dreptate lui tariceanu, pentru prima data dupa luni bune. ca pe-acolo numa zacaminte naturale nu or fi. no, pana la urma am ras. ce puteam face. :)

Anonim spunea...

Salut.

Am abordat si eu subiectul (http://atitudini.wordpress.com/2009/02/03/avem-independenta-energetica-cum-procedam/) ca de altfel multa alta lume.

Sunt curios asupra unei intrebari care sta un pic deasupra tuturor discutiilor marunte care s-au iscat acum...

Intrebarea este legata de ce decizie strategica va lua Romania in privinta exploatarii: acum sau pune depozitul in conservare pentru mai tarziu?

Eu zic ca de raspuns depind multe lucruri bune sau rele...

Anonim spunea...

rusine,tradare si frica !

in loc sa se recupereze ce aprtine tarii jumate din maramures ,bucovina ,basarabia se recupereaza o stanca si nici aceea intreaga ce o parte inca e in posesia unei tari ne existente , sau a unei tari formata pe teritoriu altora precum Ucrainea.

politicienii si politica rromaneasca e o joaca de copil,noroc ca unele state cu mai multa ,,vana'' Polonia ,Cehia incep sa se mai dezmorteasca ca daca in RRomania merg lucrurile tot asa va fi un esec total si va perde si cele doua alte provincii Ungarei cu o decizie a UE sau Haga.

dovada este criminala pana acum ,din toate punctele de vedere national ,cat de niste graniti pe teritoriu tarii ,cat si cereri de vize si pasapoarte romanilor sub ocupatie straine [vedeti numita republik moldova ] stat comunist si stalinist format in Basarabia.