vineri, 20 februarie 2009

Trafic de influenţă, pe holurile Primăriei Baia Mare

Acuzaţii de mită la nivelul Primăriei Baia Mare. O băimăreancă i-a cerut socoteală secretarului Rodica Brad, pentru apartamentul de tip ANL pe care ar fi trebuit să-l primească în schimbul celor 80 de milioane lei plătiţi unui intermediar. Rodica Brad s-a arătat stupefiată de afirmaţiile femeii şi a sesizat Poliţia. La mijloc au fost implicate şi alte nume de la nivelul conducerii Primăriei Baia Mare.

 

Finalizarea blocurilor de tip ANL din Baia Mare şi repartizarea locuinţelor construite recent au dat naştere mai multor zvonuri legate de modul în care s-au împărţit apartamentele. Tot mai multe voci au susţinut că nu au contat doar criteriile stabilite de lege, ci şi cele privind modul în care au fost stimulaţi financiar anumiţi funcţionari ai Primăriei Baia Mare. Însă, nimic concret. Doar vorbe. Asta până în cursul zilei de luni, când numele secretarului Rodica Brad a fost amestecat într-un scandal privind un posibil trafic de influenţă. Totul a pornit de la o anume Marioara Micu, din Baia Mare. Aceasta domiciliază într-un bloc cu locuinţe sociale aflat pe strada Luminişului. În repetate rânduri, aceasta a contactat-o pe Rodica Brad, pentru a reclama faptul că în blocul respectiv au fost acordate apartamente unor persoane care nu locuiesc în imobil. Secretarul Primăriei a îndrumat-o către Gheorghe Fotonea, şeful Serviciului de Spaţiu Locativ, care gestionează astfel de probleme. Rodica Brad susţine că discuţiile consumate în biroul său cu Marioara Micu s-au limitat la această chestiune.

 

Primarul, secretarul, un şofer şi o funcţionară

Pe fir a apărut încă un nume. Ildiko Jecan, o cunoştinţă a Marioarei Micu. Secretarul Primăriei îşi aminteşte că a fost căutată de Jecan, care i-ar fi cerut informaţii legate de o locuinţă de tip ANL, însă Rodica Brad a refuzat să îi dea detalii. „M-a sunat, odată, când eram acasă. Nu am înţeles bine ce spune, numai că s-a referit la ceva locuinţă. I-am spus că sunt probleme de serviciu şi le discut la birou. Luni, a fost din nou aici şi m-a luat la rost în privinţa unei locuinţe ANL. Că a dat banii, dar nu a primit apartamentele. Mai mult, Micu ar fi fost pe la mine pentru a aranja treaba cu apartamentul. Mi-a spus că Micu i-ar fi declarat că lucrează la Primărie de patru ani, că îi cunoaşte bine pe anumiţi oameni din executiv şi că sunt patru persoane care sunt implicate în acordarea locuinţelor: secretarul, primarul, un şofer şi o persoană care lucrează pe calculator. A mai afirmat că în timp ce se afla pe holul Primăriei, Micu ar fi intrat la mine în birou, după care a ieşit, spunându-i lui Jecan că totul este în regulă. Mi-a arătat chiar şi un angajament, din care reiese că Micu se obligă a rezolva două locuinţe, în schimbul a 80 milioane lei vechi. A mai spus că Micu i-a oferit şi alte informaţii despre mine şi colegi. Cum că soţul a jucat vila la ruletă, că stăm la bloc, că şi nevasta lui Mircea Dolha lucrează la Primărie, dar că nu se poate face nimic până nu pleacă Dolha în concediu”, a declarat secretarul Rodica Brad.

 

Cine pe cine a şantajat?

Cazul este unul deosebit de interesant, mai ales că Marioara Mic i-a prezentat celei de la care a încasat 80 de milioane lei, un fluturaş asemănător cu cele folosite de Primărie, în care apar două semnături, ce s-ar dori a fi ale secretarului Rodica Brad şi primarului Cristian Anghel. De asemenea, hârtia respectivă, pe care sunt cuprinse şi date ce nu apar în fluturaşii emişi de Primărie, are aplicate două ştampile asemănătoare celor ale Serviciului de Patrimoniu. În cursul zilei de luni, secretarul Primăriei a sesizat Poliţia Municipiului Baia Mare, cu privire la faptele Marioarei Mic. Se pare că femeia nu este la prima faptă de acest gen. Din datele obţinute până la această oră, am aflat că Mic ar fi înşelat mai multe persoane, cu sume cuprinse între 40 şi 80 milioane lei vechi, pretinzând că are trecere la anumite persoane importante din cadrul Primăriei Baia Mare, pentru a le facilita obţinerea unor locuinţe. Cazul a fost preluat de lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IJP Maramureş, care efectuează acte premergătoare pentru stabilirea în concret a faptelor şi încadrarea juridică a acestora. Contactat telefonic, primarul Cristian Anghel a declarat că totul este, de fapt, o prostie. „Nu ştiu cine este persoana în cauză şi nu mă interesează. Dar să vii cu poveşti de genuul acesta, cu bani pe scări este... o prostie. Doamna Brad m-a informat şi pe mine, în cursul zilei de luni. În ţara asta şi chiar în Baia Mare sunt foarte mulţi şantajişti. Probabil că profită de nişte nume pentru a se lăuda altora că au influenţă. Şi despre mine nu au spus nimic? Au spus? Normal că nu puteam să lipsesc”, a declarat primarul Municipiului, amuzat de chestiunea legată de traficul de influenţă în care au fost amestecate şi nume din cadrul Primăriei Baia Mare.

4 comentarii:

Nicusor27 spunea...

interesanta poveste
o cunosc foarte bine pe doamne Micu Marioara chiar si mie mi sa laudat ca lucreaza in primarie si ca are relati bune cu doamna secretar

Nicusor27 spunea...

as vrea sa mai adaug ca aceasta femeie profita de naivitaea unor oameni si din zona ei ca cum ca ar avea relati si cu vicele pt ale rezolva prelungirea contarctelor de inchiriere, restantierilor din acele blocuri (locuinte sociale)

Anonim spunea...

coruptia si coruptii a ingropat romania-romania comunistilor ,comunistelor si serpilor !

este tot mai clar ca primarul ceausist a clocit primaria Baia-Mare si partidul liberal mai mult numai prin acte de coruptie si protectie .

este tot mai clar ca romania a aderat cu cel putin 50 de ani prea devreme la UE cu asa criminali de corupti si de corupte .

justitia PUTE in romania !
in romania are loc mai degraba un regres in loc de progres !

grupuri de indivizi criminali si corupti in primarii ,cosilii judetene ,procuraturi cu indeletniciri suspecte ,persoane corupte si criminale legate intre ele prin preocupari comune care ,isi apara cu orice pret interesele;asta este ROMANIA ! ROMANIA lor !

Anonim spunea...

anonim numbar tri,dar esti cam rau de bot !

ci mhaaaa , acestia sfinti nau voie sa traeasca si ei ,in Romania ?

ii vrei in zambia sau in congo ? dute ... sau ia-ti o funie !