miercuri, 25 februarie 2009

gratiata de basescu

Condamnată la şapte luni închisoare pentru că a smuls trei ţăruşi înfipţi în pământ de executorul judecătoresc, Marişca Chiş, femeia din Săliştea de Sus, a fost graţiată de preşedintele Traian Băsescu, în cursul după-amiezii de ieri. Decretul semnat de şeful statului vine după o a treia cerere de graţiere.

 

Cazul Marişcăi Chiş, din Săliştea de Sus, a scandalizat opinia publică. În cursul anului trecut, a fost condamnată la şapte luni închisoare, cu executare, pentru că a smuls trei ţăruşi înfipţi de executorul judecătoresc pe un teren aflat în litigiu cu un vecin. Considerându-se nedreptăţită de hotărârea judecătorească, a decis să-şi facă singură dreptate. În luna mai a anului trecut, Marişca Chiş a fost încarcerată la Penitenciarul Baia Mare, unde a fost ţinută două săptămâni, înainte ca Tribunalul Maramureş să anuleze mandatul de arestare. A urmat condamnarea definitivă a localnicei din Săliştea, însă aplicarea pedepsei a fost amânată, pentru ca femeia să poată avea grijă de propriii copii, dintre care doi cu handicap grav. În mai multe rânduri, localnicii din Săliştea au protestat împotriva măsurii luate de magistraţi, însă hotărârea judecătorească trebuia pusă în aplicare. În tot acest timp, s-au depus mai multe cereri de graţiere către preşedintele Traian Băsescu, dar toate au fost respinse. Disperată, femeia a cerut ajutorul mass-mediei locale.

În 26 februarie, cele trei luni de clemenţă urmau să expire, iar Marişca Chiş să fie din nou închisă la Penitenciarul Baia Mare. Minunea s-a produs în cursul după-amiezii de ieri, când preşedintele Traian Băsescu a emis decretul de graţiere. După aflarea veştii, bucuria femeii a fost una fără margini. "Dacă s-o-ntâmplat ce s-o-ntâmplat, cred că numa’ dânsu’ mă putea salva. Păntru că am fost dusă în puşcărie şi m-ar hi dusă după gratii. Am fo’ dusă ca un criminal. Luată de pe drum de un poliţist, strânsă de gât", a afirmat Marişca Chiş. Fiica femeii s-a arătat surprinsă de actul emis de preşedintele ţării şi a ţinut să mulţumească tuturor celor care au susţinut graţierea mamei sale. 
"Sincer, nu mă aşteptam la acest decret. Nici nu am primit încă o confirmare oficială. Am aflat din presă de graţiere. A treia încercare a fost cu noroc. Le mulţumim tuturor acelora care ne-au fost alături", a declarat Ileana Şteţcu.

Un comentariu:

Anonim spunea...

noaa,vedeti justitia romaniei ?

Aresteaza o biata femeie casi apara pamantu de langa casa iar cei ce au furat fabrici intregi ,restaurante ,hoteluri ,miliarde si terenuri de hectare liberi si ne atinsi !
reforma justitei in romania e d groaza si de voma .

romania are un sistem juridic format din toti fostii -actualii comunisti ,securisti ,comuniste securiste .

folosirea fondurilor UE este foarte organizata -planificata ,un esec al procesului de extindere al UE !

bucurestiul este amenintat de perderea fondurilor UE din cauza crimelor ,hotiilor ,incompetentilor ,Romania a perdut si avansul pe care il avea in fata Bulgarei unde ritmul reformelor a crescut iar la noi a scazut si scade ca cum scade si zapada la + 80 de grade.