vineri, 19 decembrie 2008

sex oral cu doua minore

Caz fără precedent în Tăuţii Măgherăuş. Poliţiştii au surprins trei bărbaţi, în timp ce aceştia din urmă violau două fete minore. Paradoxal, cei trei au fost lăsaţi în libertate, iar în seara respectivă, singurele persoane duse la postul de poliţie pentru a da declaraţii au fost cele două tinere. Unul dintre făptuitori mai are la activ un dosar penal, pentru viol. În acel caz, victima a încercat să se sinucidă. Acum, el este plecat din ţară. Până acum, organele de cercetare penală nu au considerat necesară luarea măsurii arestării preventive, cu toate că pericolul social al faptelor impunea acest lucru.

 

În luna martie a acestui an, în localitatea Tăuţii Măgherăuş, două fete au fost forţate să întreţină relaţii sexuale cu trei bărbaţi. Violul s-a consumat sub forma sexului oral. Nu s-a ajuns la contactul sexual tocmai datorită sosirii organelor de poliţie, care i-au surprins pe cei trei asupra faptei. Ciudat este faptul că în seara cu pricina la sediul Poliţiei din localitate au fost duse doar cele două tinere, minore în vârstă de 14 şi 17 ani. În schimb, infractorii surprinşi de Poliţie au fost lăsaţi să plece. Asta în condiţiile în care aceştia au încercat să fugă la venirea poliţiştilor, numai că maşina în care se aflau s-a împotmolit. Nici violul şi nici încercarea de a fugi de la locul faptei nu au reprezentat un argument pentru reţinerea lor. Nici ulterior, după identificarea acestora şi luarea primelor declaraţii, Parchetul nu a considerat necesară măsura reţinerii sau arestării preventive. Drept urmare, unul dintre făptuitori, trimis în judecată pentru fapte similare, a părăsit ţara, fiind acum în Italia.

 

Obligate la perversiuni sexuale

Conform declaraţiilor existente în dosar şi confirmate de poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş, faptele s-au petrecut într-o seară de martie. Aflate în localitatea Tăuţi, două tinere din satul Buşag intenţionau să ajungă acasă. Fiind târziu, nu au mai aşteptat autobuzul şi l-au sunat pe Petru Băjan, un vecin pe care îl ştiau de multă vreme, rugându-l să vină să le ia cu maşina. Acesta a venit imediat, iar fetele s-au urcat în autoturism. La intersecţia cu satul Bozânta Mare, şoferul a virat stânga, contrar sensului de mers. După care s-a oprit, pentru a-i lua în maşină pe Ioan Tămaş şi Radu Vasile Mugur, din aceeaşi localitate cu cele două tinere. Faptul a trezit suspiciunea fetelor, însă era prea târziu. Cei trei au început să le pipăie în zonele intime. Iniţial, tinerele au ripostat, dar au fost lovite peste faţă şi trase de păr, fiind ameninţate că, dacă se opun, vor fi aruncate din maşină. Şoferul a condus autoturismul până pe malul râului Lăpuşel, unde a oprit. Aici, cele două fete au fost închise în maşină, timp în care una dintre acestea a reuşit să o contacteze telefonic pe mătuşa sa, relatându-i pe scurt ceea ce se întâmpla, cerându-i să anunţe poliţia. Convorbirea telefonică a fost întreruptă de venirea celor trei bărbaţi, care le-au supus pe fete la perversiuni sexuale, mai precis, să facă sex oral. Una dintre tinere a fost dusă pe malul râului de şoferul maşinii, Ioan Tămaş, şi obligată la perversiuni sexuale, în timp ce cealaltă se afla în maşină, unde Băjan şi Mugur o obligau să facă acelaşi lucru. Apoi, amândouă fetele au fost forţate, în timp ce se găseau în maşină, să se dezbrace şi să continue să facă sex oral. Într-un final, una dintre ele a fost eliberată şi dusă pe capota maşinii, de unul dintre făptuitori, în vederea întreţinerii unor raporturi sexuale. A fost momentul în care a apărut maşina Poliţiei, iar fata, pe jumătate dezbrăcată, a fugit pe câmp, spre aceasta.

 

Surprinşi de Poliţie

În maşină se afla un agent de poliţie şi mătuşa uneia dintre victime. Sesizând venirea Poliţiei, cei trei au încercat să fugă, dar maşina li s-a împotmolit în noroi. Sosit lângă maşină, poliţistul a sesizat faptul că în interior se află cei trei bărbaţi, împreună cu una dintre tinere, pe jumătate dezbrăcată. Iniţial, făptuitorii au refuzat să deschidă portierele maşinii, pentru ca în final, la insistenţele poliţistului, să o lase pe fată să plece. Culmea, prima reacţie a agentului a fost să le cheme pe fete la postul de poliţie să dea declaraţii. În schimb, cei trei au fost lăsaţi să plece, cu toate că au fost prinşi asupra faptei. Fetele spun că în acea seară, poliţiştii le-au obligat să scrie ceea ce li s-a dictat şi nu ceea ce ar fi dorit să declare. A fost prima suspiciune legată de faptul că oamenii legii îi protejează pe cei trei infractori. Şi au urmat altele. Niciunul dintre ei nu a fost reţinut preventiv sau arestat, cu toate că era vorba de un viol asupra a două minore, iar făptuitorii fuseseră prinşi în flagrant. Fetele nu au fost duse la medicul legist, deşi legea îi obliga pe poliţişti să facă lucrul acesta. Ele au mers singure, după câteva zile. Făptuitorii au încercat să cumpere tăcerea fetelor, oferind bani familiei, însă oferta nu a fost acceptată. Cei trei au recurs apoi la ameninţări cu moartea asupra fetelor, cărora le-au cerut să nu declare nimic. Aceiaşi făptuitori au cumpărat tăcerea unor martori, care au auzit strigătele disperate ale fetelor, în noaptea violului. Iniţial, martorii au acceptat să depună mărturie, însă după ce au fost căutaţi de cei vinovaţi, s-au răzgândit. Procurorii tergiversează dosarul, de atâtea luni, cu toate dovezile existente. Cel mai probabil, dosarul urmează să intre pe rolul instanţei. Acolo, vor mai trece luni bune până la soluţionare. Vom reveni.

 

Genialii poliţişti

Poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş ne-au spus că s-a făcut totul pentru soluţionarea cazului. Violin Rogoz, şeful Poliţiei din localitate a dat o declaraţie care ne-a lăsat fără replică. „Noi am procedat exact procedural, am administrat probe, am cerut măsura arestării şi am trimis dosarul la Parchet cu propunere de trimitere în judecată. Unul dintre ei a plecat din ţară. Noi l-am dat şi în urmărire. Că avea interdicţie de a părăsi ţara. Şi foarte greu l-am adus la audieri. Noi ne-am făcut treaba, că e şi prestigiul nostru. Că zice, uite, măi, au identificat infractorul, îşi fac treaba, îs profesionişti. Contează foarte mult psihoterapia. Noi suntem foarte operativi. Noi lucrăm ca şi Baia Mare şi Sighetul. Şi când eşti singur, trebuie să ai capul ca un calculator. Mi-e mi-o plăcut să fiu tot timpul ad literam. Excesiv de harnic”, a spus Rogoz. Pe de altă parte, poliţistul care a instrumentat cazul afirmă că e foarte greu să realizezi un flagrant. O fi, dar în acest caz, infractorii au fost prinşi asupra faptei. „Radu Vasile Mugur este cel care se sustrage urmăririi penale. El a avut interdicţia de a părăsi ţara, dar aceasta a fost ridicată de Curtea de Apel Cluj, într-un alt dosar, tot pentru viol. În acel caz, victima a vrut să se sinucidă. În seara violului alături de ceilalţi doi, agentul nostru a observat una dintre fete fugind pe câmp, pe jumătate dezbrăcată, cu mâinile acoperindu-şi sânii. Era speriată şi tremura. A spus că fata cealaltă se află în maşină, iar agentul s-a îndreptat spre ei. I-a găsit pe suspecţi, în maşină, cu cealaltă fată. La un viol este foarte greu să surprinzi flagrantul. Au fost perversiuni sexuale, care se încadrează tot la viol”, a afirmat subinspectorul Ioan Antonea.

Versiunea online - glasul maramuresului.

9 comentarii:

cip spunea...

ieri ma suna un prieten. ma, ai vazut ce fac politistii din tauti? ce fac, zic. au fost doua fete violate si i-au lasat pe infractori sa fuga. :) i-am spus sa se uite la semnatarul articolului. na, se mai intampla.

Anonim spunea...

Cunosc stilul "Glasul MM"sau mai bine zis stilul Ilea! Eu insa iti atrag atentia , cu buna credibta, ca exista un fenomen numit: suportabilitatea cititorului - adica in functie de subiect , care este dimensiunea unui articol care va mentine interesul cititorului pt el.
Eu te citesc cu interes dar asi fi eliminat din material 20% din propozitii...in special cele care sunt consideratiuni personale! EX "Faptul a trezit suspiciunea fetelor, însă era prea târziu"DE UNDE STII...SPECULATIE ONORANTA INSTANTA , AVOCATUL INCEARCA SA INFLUENTEZE MARTORUL SI JURATII!!!

Anonim spunea...

bai cip, vorbesc cu tine, io vreau sa-l cunosc pe hun. nu de alta dar neavand prea multe contraste, gandind obiectiv, la fel ca dansu, sigur nu ne-am fute in urma meeting.ului. am fi perfecti ca prieteni de bere :-)

Anonim spunea...

Ѕince thе admin οf this sіte is ωoгκing,
no hеѕitatіοn very raрidly it ωіll bе well-knοwn, due
tо its quality сontentѕ.

Mу page www.prweb.com
Also see my web site :: viviscal review

Anonim spunea...

In rеality, lοtѕ of nutritіon professionals
thіnk thаt defіcіencies in the ԁіet
pгogram coulԁ bе a mајοr asреct in proѕtate discοmforts
that progresѕ with age.

Herе іs my webpage :: www.prweb.com

Anonim spunea...

Make sure your ab bеlts have a distinct toning plan.


Feel fгее to surf tο my websіte flex Belt Coupons
my webpage: http://www.prnewswire.com/news-releases/flex-belt-review-and-latest-coupon-code-savings-now-featured-at-awesomealldaycom-190317331.html

Anonim spunea...

Thesе сomponents also work together to asѕiѕt lighten the skin аnԁ rеtain
the general loοk organic and constаnt.

my webѕite; Www.Prnewswire.Com

Anonim spunea...

Sо if you actuallу have to havе a goοd
ab belt, right here are some solutionѕ which you cаn lοok
at.

my ωeb-site :: alice3d.org

Anonim spunea...

Heavy smokers these days discovеr quitting vеry tricκy.


Visit my website: http://www.prnewswire.com/