marți, 2 decembrie 2008

falsele uninominale

Ieri s-au împărţit şi pijamalele pentru parlamentarii noştri. Nu o să-i reamintesc, se găsesc pe toate saiturile locale. Două precizări. Una: e jenant să câştigi şapte din cele zece colegii. Adică să ai primul candidat în 70% din colegiile din judeţ. Adică să le spargi nasul tuturor şi să ai acelaşi număr de candidaţi cu alte două partide. Nici nu amintesc despre ce partid şi partide e vorba, că iar se vor găsi binevoitori. Dar dacă asta e normal, atunci înseamnă că suntem manipulaţi. Şi oricum am vota, tot trei cu trei iese. A doua treabă e la nivel naţional. Cei care au cele mai multe procente sunt devansaţi la numărul de mandate. Pesedeul a prins cele mai multe voturi, dar pedeleul le-a luat faţa. O altă aberaţie. E greţos ceea ce se întâmplă. Mai bine ne spuneau de la început băieţii că nu au de gând să facă uninominale şi îi înţelegeam. Aşa am fost şi minţiţi şi înşelaţi la numărătoare. De parcă ştie cineva ce şi cum cu împărţirea şi tasta câştigătoare. E un sistem mult mai urât decât cel cu liste. E frustrant.

8 comentarii:

Anonim spunea...

DE CE NE MIRAM?! doar am putut citi legislatia in vigoare privind votul uninominal...ce am sperat ca la redistribuire sa fie ce...
ESTE TRIST CUM S-A VOTAT!
Cine au ajuns in Parlament? Catalin Chereches - despre a acrui avere nu discutam acum, nici despre cine i-a platit studiile la Viena nici despre concursurile de MISS! Catalin va fi un no name care va vota cum ii vor spune SEFII
Gheorghe Zoicas - un Corin Chereches in versiune PDL+PC- agramat , incoerent, lipsit de logica, penibil in retorica si exprimare ..un DALCAUS politic!
SORIN BOTA - zero,BUD - un profitor, Barlea un "intelectual"din tipul Tavi fa- ne sa plangem, TITUS PASCA - un medic profesand in alcool care nu spune mai mult decat un stalp de iluminat public!
HALAL ALEGERI, HALAL ALEGATORI.. de fapt AXA si-a atins scopul in a determina pe oameni sa nu mearga la vot!
Inca ceva Cip..ce ai cautat in emisiunea penibila de ieri cu grobianul numit FLORESCU si hilarul de Dobocan...jalnica prestatie a tuturor , mai lipsea Ilea cu zambetul lui stirb si Preda cu morga lui de buldozerist!!!

Anonim spunea...

acum exagerezi cu descrierile. tu, care imi spuneai sa nu trec in catavencisme. pe de alta parte, chiar nu stiu ce am cautat, recunosc. am crezut ca o sa comentam niste cifre. am avut trei interventii mai consistente. doua pertinente, zic io. una, cu ceea ce cauta viitorii parlamentari acolo unde merg si a doua cu prestatia pnl la nivel local. in plus, a mai fost ceea ce l/am intrebat pe adi filip si de la care mi se va trage, cel mai probabil, ceva dare cu subsemnatul pe la nusce institutii. ca am pomenit de diicot. no, asta sa fie cea mai mare problema. vad ca nici sa intreb nu mai e permis, in franţ. recunosc, nu a fost deloc cea mai nimerita prezenta la tv. cand ai dreptate, ai dreptate. na, asta e! totusi, promit sa ma revansez. joi seara, de la 22. cazul e incredibil. sper sa il pun in valoare cum trebuie.

Anonim spunea...

Ciprian , ce insemna "catavencisme"? dar ma rog! eu doream sa subliniez ca orice asociere a dtale cu persoane precum Florescu si Rosiianu Falca vor aduce prejudicii imaginii personale.
Constat ca scrii mai bine decat vorbesti..in emisiuni existand o tenta de trac, o ezitare in exprimare si o oarecare sovaire in exprimarea unei opinii! Mai este de lucru dar intre Florescu si Dta te prefer evident, inca nu esti alterat...sper sa nici nu fii vreodata!

Anonim spunea...

Cum spuneam, am trait si eu prin Baia Mare, si am avut onoarea sa-i vad pe acesti ilustrii moderatori cum au facut o naveta intre televiziuni si partidele ce guvernau acele televiziuni. Acu vreo patru ani ii ridicau statuie lui Dumitru matei si gasca, iar acum fac doar emisiuni recoMANdate.
Da is curios oare la AXA s-a dat ceva despre MAN si presupusa corectie aplicata unei colege? Ca nemailocuind in Baia Mare nu mai stiu.
Cat despre proaspatul ales Bud, l-am intalnit marti la piscina la Club Floreasca unde tinea un amical dialog cu un coleg PSDist.

Multa mizerie.

Anonim spunea...

asa e. cu exprimarea pe sticla e mai greu. in primul rand e o diferenta fata de scris, pentru ca asta am facut sase ani, am prestat in presa scrisa si mi/e mult mai usor. si nu numai. e o inclinatie naturala spre asta. nu sunt atat de coerent in exprimarea verbala cum vreau sa fiu. asta e. sper sa fac progrese. am facut, unele, de cand am inceput la cinemar, in ianuarie. pentru emisiunile mele, am spus, e important cazul si nu faptul ca eu apar pe sticla. as prefera emisiune facuta din spate, cu filmari, fara studio. nu/mi permite timpul sa fac asta, doar inserez imagini in emisiune. cat despre ezitari in exprimare, iti explic de unde vin. exista porcariile astea de reguli cna, care te ingradesc intr/o masura inimaginabila. daca ar fi vorba despre emisiuni de alta factura, juridica, sa zic, asa cum o sa fac saptamanal, cred, exprimarea ar fi mult mai libera. multumesc de sugestii.

Anonim spunea...

asta cu uninominalele a fost o alta sansa de a castiga un scaun cu bani

Baimareanul spunea...

Asta ar fi un alt subiect interesant: cine si citi bani a dat pentru o candidatura la parlamentare. Asta ca sa stim citi bani fac alesii nostri. Eu am auzit de un nene care ar fi trebuit sa dea undeva pe la 35 000 de euroi si fiindca nu-i avea, s-a imprumutat de la alt nene. Iar de un altul ca ar fi marcat 85 000.

cip spunea...

cata chereches a pus undeva la 400 - 500. sumele difera. media e undeva la 80 de mii. sunt care au pus mult mai puţin. dar nu şi cei care au facut campanie adevarată. aidică pe bani.