luni, 4 august 2008

Vlaşin îl somează pe Anghel

Azi, 4 august, consilierul local Vasile Vlaşin i-a cerut primarului Cristian Anghel punerea în executare a sentinţei prin care instanţa a validat alegerea primului ca şi ales local. El a pus în vedere edilului băimărean ca până la termenul de executare a sentinţei, acesta fiind sinonim cu împlinirea a 30 de zile de la hotărâre, să treacă la convocarea unei şedinţe extraordinare, Vlaşin trebuind să depună jurământul. O chestiune de procedură înainte de preluarea atribuţiilor ca şi ales municipal. Acest act i-a fost remis primarului după ce în ultima şedinţă de CL, una cu caracter extraordinar, colegii consilieri au refuzat cererea lui Vlaşin de a depune jurământul, cu toate că hotărârea instanţei este una definitivă şi irevocabilă. La sfârşitul şedinţei, mai multe voci din CL au afirmat că hotărârea Tribunalului nu îi împiedică pe consilieri să îl invalideze din nou pe Vasile Vlaşin, chiar şi după ce acesta va depune jurământul. Motive se vor găsi. Aveţi mai jos textul integral al cererii consilierului Vlaşin, cu referirile la textele de lege în baza cărora acesta îşi întemeiază solicitarea. "Legea precizează clar că în cazul nerespectării termenului de executare a hotărârii judecătoreşti pronunţate în contencios administrativ, conducătorului autorităţii publice, sau persoanei responsabile să pună în aplicare sentinţa, i se aplică o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere. Dacă nici după aplicarea amenizii, cel responsabil nu trece la executarea sentinţei definitive şi executorii, este atrasă răspunderea penală a celui în cauză", a declarat Vlaşin, în exclusivitate pentru acest blog. Un meci interesant cum numai Consiliul Local ne putea oferi. Aşteptăm continuarea. Probabil, vor urma alte procese.

Subsemnatul Vasile Vlaşin, consilier local în cadrul Consiliului Local Baia Mare, ales în urma alegerilor locale din data de 01 iunie 2008 şi validat în baza Sentinţei Civile nr. 1663 din 14 iulie 2008, având în vedere prevederile Art. 22 şi Art. 24 din Legea 544/2004,

vă rog, ca până la termenul legal de executare a sentinţei, prevăzut de Art.24 alin.1 din Legea 544/2004, să procedaţi la convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local Baia Mare, în vederea îndeplinirii procedurilor prevăzute de Art. 34 din Legea 215/2001 si a prevederilor Art. 7 şi Art. 8 din Legea 393/2004.

În speranţa unei soluţionări obiective a prezentei solicitări, vă mulţumesc anticipat.

Baia Mare, 04 august 2008

Vasile Vlaşin

Un comentariu:

Anonim spunea...

Vai ce ma distrez ! Vlasin o sa-l faca pe Anghel. Nu a reusit el sa faca Baia MARE, dar pe Anghel il face...
Ascultati ce va spune Sandu, azi !