joi, 10 iulie 2008

şedinţa de CL în imagini

Sculptorul Ioan Marchiş a expus o reprezentare la scară redusă a statuii lui Pintea Viteazu. Aceasta va face parte dintr-un proiect mai larg, de revigorare a zonei verzi din intersecţia de la "buclă", unde se intenţionează un mic parc.
În sală, mult public, venit să asiste la spectacolul alegerii viceprimarilor. Nu a fost cazul. Showul a cam lipsit. Colega mea Meda Muntean a remarcat interesantele sandale afişate de doctorul Ioan Blăjan şi Dinuca Sălăjean. Foarte trendy, recunosc. Iar acum, naşii, doamnelor şi domnilor. Mircea Dolha liniştit de colegi că va ieşi fără probleme. Până s-au întocmit buletinele de vot, Mitică Matei s-a asigurat că varianta topless a Sandei Roman este una reală. Liberalii n-au putut fenta. Naşul Radu Ştef a supravegheat "corectitudinea" votului. Deci, nu a fost blat, din moment ce Dolha a luat 22 din 22. Şi a ajuns vice. Edilul Cristian Anghel îl felicită pe celălalt vice, Istvan Ludescher. Iar "Mami" îl îmbrăţişează pe Dolha. În sfârşit, PSD-ul are viceprimar în Baia Mare. Măcar atât. "Măi, băieţi! Ce se întâmplă, am ieşit?, am ieşit? Restul e cancan!" Vicele Dolha, fericit că a scăpat de ceea ce se temea mai mult - "obţinerea" sub pragul de 12 voturi, un eveniment nefericit care l-ar fi putut sălta din funcţia de preş al partidului. A fost exact pe dos. A ieşit cu 100%. S-a scos. În concluzie, a ţinut un spici scurt în faţa celor câtorva membri ai PSD Baia Mare, întruniţi într-o şedinţă ad-hoc. Iată unde se investesc banii noştri. Trei "plăşmi" pentru domnii consilieri. Că nu le ajungea un ecran mare cât china pe care să urmărească proiectele de pe ordinea de zi şi modul în care se votează, mai era nevoie şi de aceste ecrane plate, poate, poate or fi atenţi şi ei la şedinţă. Asta în cazul în care reuşesc să ia o pauză între două "solitaire" şi un "tetris".
Între timp, pentru că şedinţa o luase pe o pantă deloc interesantă, unii au început a se plictisi. Şi, oricum, ziarul cu Sanda Roman era mai atrăgător decât un borderou de şedinţă. Radu Ţolaş a ţinut şi el să se convingă de lipsa unui trucaj în poza cu pricina.
Alţii şi-au aerisit picioarele. În sală, căldură mare, monşer... Ginecologul Grădinaru, obişnuit a vota cu două degete, s-a adaptat mai greu situaţiei, încurcând butoanele în momentul votului, fapt pentru care acesta s-a reluat. Ce să faci, e greu cu trei butoane. Ne întrebăm cum se descurcă în faţa laptopului, că ăsta are peste 100. Când s-a ajuns la subiectul Vasile Vlaşin, liberalii s-au retras la o ţigară strategică. Şi acolo au rămas. Nici până la această oră nu s-a mai votat nimic legat de consilierul invalidat. Şi nici nu aveau de gând să voteze, mai ales că pe Radu Ştef l-a apucat, subit, durerea de mână, auzind că mai trebuie să voteze odată. Vica Pârvu îi explică lui Vlaşin motivele pentru care consilierii s-au hotărât să sară peste acest punct şi să treacă direct la şampanie. În planul secund, Mitică Matei, la mobil. Probabil îşi mai anunţa vreo doi, trei prieteni că a reuşit să-şi vadă visul cu ochii: un viceprimar la Baia Mare. Măcar atât. Dolha s-a achitat de prima sarcină de serviciu şi a turnat şampanie colegilor care l-au votat. "Naşul", lămurind-o pe "Mami" că un compromis e de preferat oricând în locul unui scandal. Singura nefericită a fost Sanda Roman. După ce era cât pe ce să fenteze Primăria de un laptop, ea înţelegând că are dreptul la două (îi sugerăm să încerce în primă fază cu unul, că pe lângă "messenger", mai poate fi folosit şi la altceva), spre spaima celor care le au pe inventar, Sanda Roman şi-a admirat bustul în ziarul lui Grigore, neînţelegând cum i-a fost hackerită căsuţa de mail. Marele câştigător, Mircea Dolha, care a cucerit zâmbetele tuturor. Puţin mai multă atenţie la poziţia mâinilor, în rest... totul e ok.

3 comentarii:

Anonim spunea...

wow, that's atitude. look @ psd staff. what the .. ?

Anonim spunea...

Felicitari, Cipri! Foarte reusit fotoreportajul. Astept acum sedinta CJ MM, desi in semiobscuritatea (la propriu, si la figurat) din consiliu e putin mai greu decat la Baia Mare.

Anonim spunea...

ms, ms. mare noroc cu sanda roman in consiliu, trebuie sa recunosc.