vineri, 28 noiembrie 2008

sfidarea ca un iz de gunoi

Consilierul local Vasile Lazăr, angajat al firmei Drusal, cea care curăţă gunoaiele oraşului, s-a comportat pe măsură la şedinţa de Consiliu Local. Sfidător, acesta i-a întors spatele colegului său Vasile Vlaşin, în momentul depunerii jurământului.

Momentul solemn al depunerii jurământului lui Vasile Vlaşin, în şedinţa de Consiliu Local de astăzi, a fost desconsiderat de unul dintre colegii lui. Consilierul local Vasile Lazăr şi-a arătat public dispreţul faţă de acceptarea democrat – liberalului de către aleşii celorlalte formaţiuni politice, refuzând să privească adevărul în faţă. Vasile Vlaşin a depus jurământul, conform legii. Aceasta spune că momentul este solemn. Unul care impune un minim de decenţă. Nu a fost şi cazul lui Lazăr. Consilierul jurist al firmei Drusal a considerat că a întoarce spatele către colegul său este un gest firesc. Unul de bun simţ. Care onorează grupul liberal din care face parte. Taman în timpul depunerii jurământului, Vasile Lazăr s-a arătat mai interesat de buzunarul costumului, locul unde îşi ţine telefonul mobil, probabil. Astfel că a întors spatele tuturor. Nu numai lui Vasile Vlaşin, dar chiar şi colegilor săi din PNL. Din câte îmi amintesc, în momentul în care Lazăr a depus jurământul, în luna iunie, nimeni nu i-a întors spatele. Nici măcar partidul, pe listele căruia a candidat, după o activitate mai mult decât ştearsă în timpul mandatului trecut. Acum, Lazăr, care a fugit din sală de fiecare dată când se apropia momentul depunerii jurământului colegului său, a arătat un caracter care duce cu gândul la instituţia pentru care lucrează. Aceasta adună gunoaiele. Dacă s-ar face curăţenie şi pe liste, ar fi şi mai bine. Atitudinea sfidătoare a lui Lazăr nu miroase deloc mai bine decât gunoaiele pe care le adună în fiecare zi. Mai jos, dovada. Parcă văd că o să se scuze în faţa şefilor de partid că a moşmondit ceva anume pe la mobil sau că i-a sunat tocmai atunci. Asta să i-o spună lui Pinochio. Doar urmărind zâmbetul cu care s-a întors spre sală, ne putem da seama că a fost clar "on purpose". Iar tanti Negruţ a zâmbit şi ea. Nu ştiu dacă l-a susţinut sau a remarcat că l-am surprins pe Lazăr. Probabil, acesta se baza pe faptul că toţi cameramanii erau ocupaţi cu surprinderea momentului depunerii jurământului. Eu l-am prins cu telefonul mobil.

3 comentarii:

adrian 7 spunea...

adevarul e ca pentru a suporta un moment solemn, e nevoie de ceva in tartacuta! un neuron macar acolo intr-un coltisor!
Vorba aceea de unde nu-i... nici "Cel de Sus" nu cere!

Anonim spunea...

Stati asa: Consilierul Lazar absolvent al celebrei facultati de drept PARTICULARE asemenea a zeci de specimene din fauna locala, nu este de acord cu Vlasin ca si consilier local. NICI EU NU SUNT DE ACORD!!! acest "grobian" cu iz de Moisei miroase ca o branza alterata pusa pe masa baimarenilor. DAR NU AM CE FACE caci democratia inseamna : DICTATURA MEDIOCRITATII!!!

deci : Lazar trebuie sa respecte regulile dar VLASIN ar trebui sa plece din politica!

Anonim spunea...

da,cei sapte ani a uitat acasa si tanti negrut zambetul ei frumos si fals ca intotdeauna de multe ori este cuceritor si inselator,mai bine ar sta intre flori poate iar acoperi toate defectele ,rautatea si invidia pe care le are zi de zi cu colegi si angajatii ei...