miercuri, 26 noiembrie 2008

Film cu păruieli, în regia băieţilor răi

Răfuielile a două grupări rivale băimărene s-au lăsat cu un nou conflict. Duminică dimineaţă, trei tineri au intrat într-un cazino băimărean, provocând un incident, în urma căruia au fost scoşi în stradă. Aici au fost luaţi la păruială de un alt grup de tineri. Ceea ce s-a întâmplat, vine să confirme disputele existente între cele două grupări rivale. Cel bănuit că a regizat din umbră conflictul de la cazino este Bogdan Pătruşel.
Duminică dimineaţă, o nouă reglare de conturi în lumea interlopă băimăreană. Cazino Million, aflat pe bulevardul Republicii din Baia Mare, a fost scena unei păruieli ca în filme între câţiva dintre bătăuşii oraşului şi personalul de ordine al cazinoului. În jurul orei 5, când jocurile mecanice sunt oprite şi verificate, pentru a fi puse în funcţiune ulterior, doi tineri bine făcuţi, Răzvan (28 ani) şi Robert (27 ani), aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au intrat în incinta sălii de jocuri. Răzvan a dat tonul la cântec, adresând apelative obscene lui Eugen, cel care coordona echipa de bodyguarzi ai localului. Unul dintre cei care se afla în cazino a primit un apel pe telefonul mobil şi a deschis. Sesizând că respectivul vorbeşte la telefon, Răzvan l-a înjurat şi pe el, întrebându-l de ce sună la Poliţie. Şi-a dat geaca jos şi s-a îndreptat spre tânărul cu telefonul mobil, cu intenţia vădită de a-l lovi. Imediat, bodyguarzii aflaţi în incintă au intervenit, imobilizându-l pe agresor. Trezit din beţie, Robert a reacţionat prompt. Cu sticla pe care o avea în mână a aruncat după Răzvan, lovindu-l la cap. În final, sticla de băutură s-a oprit într-o oglindă, care s-a făcut cioburi. Nu a durat mult şi Robert a avut aceeaşi soartă ca şi Răzvan, fiind imobilizat de personalul de ordine. În afara cazinoului se afla un grup format din alte câteva persoane, amici cu cei doi agresori. Unul dintre cei de afară a dat să intre, moment în care a sesizat altercaţia din interior. Cu toate că era un apropiat al unora dintre bodyguarzi, a sărit în ajutorul lui Robert şi Răzvan. Fără succes, însă, cei trei fiind ejectaţi din local în câteva minute.
Din bar, la spital
Ajunşi în stradă, tinerii au avut parte de o a doua rundă. Sosiţi parcă de nicăieri, câţiva vlăjgani i-au luat la bătaie pe cei din grupul lui Răzvan. Obosiţi şi cu o alcoolemie ridicată, aceştia nu au putut opune rezistenţă, fiind bătuţi măr. Cine au fost cei sosiţi la faţa locului este greu de precizat, sursele noastre ne-au indicat faptul că ar putea fi câţiva dintre cei care mişună în fiecare zi în faţa Magazinului Maramureş, la schimbat valută şi comerţ cu diverse produse. Cei bătuţi au ajuns la spital, unde li s-au acordat primele îngrijiri medicale. Fără a-şi fi revenit complet din beţie, Răzvan s-a arătat recalcitrant, având un comportament agresiv inclusiv asupra personalului medical. Acesta a fost nevoit să-i administreze mai multe sedative, pentru a-l linişti. S-a spus ulterior că el s-a aflat în comă. Singura „comă” a fost aceea cauzată de medicamente. Episodul acestui incident a venit pe fondul unui conflict mai vechi existent între anumite grupări rivale din Baia Mare. El nu este unul întâmplător şi, cel mai probabil, seria bătăilor publice de acest gen va continua. Pentru a înţelege ce s-a întâmplat, trebuie să derulăm puţin evenimentele în timp. Astfel, vom vedea care este implicarea lui Bogdan Pătruşel în acest caz. În continuare, vom folosi numele de „scenă” al personajelor care urmează, aşa cum sunt ele cunoscute în lumea în care se mişcă.

Săbii şi pistoale

Conflictul dintre Pătru şi Japo datează din vara acestui an. Mai precis, din luna iunie, când Pătru şi-a sărbătorit ziua de naştere la Restaurantul Crenguţa, din Baia Mare. La acea chermeză toată lumea s-a simţit bine, mai puţin Răzvan. Fără un motiv concret, acesta i-a adresat câteva cuvinte de duh băiatului lui Japo, cunoscut ca „Japo mic”, pe numele său adevărat, Adrian Pop. Japo mic i-a răspuns cu o scrumieră în buză. Între cei doi a intervenit Japo mare, care i-a temperat. Pe băiat l-a trimis acasă, iar pe Răzvan a încercat să-l liniştească. A doua zi, însă, Japo s-a trezit cu geamurile maşinii sale făcute zob. Autorul, Răzvan, încercase să se răzbune pentru incidentul din seara precedentă. A urmat episodul Lumiere, cu bătaia din Centrul Vechi, în urma căruia Pătru, un apropiat al lui Răzvan, a fost implicat într-o bătaie cu Japo mic, ultimul tăindu-l la antebraţe. Japo mic a ajuns după gratii, iar Pătru, la spital. Însă şi-a revenit repede şi după câteva zile l-a atacat pe Japo mare cu un cuţit, acesta fiind tăiat la gât, dar scăpând cu viaţă. A venit şi episodul incidentului de la vulcanizare. Pătru iar s-a trezit cu tăieturi, de data aceasta din partea lui David boxerul şi a lui Teo, care au aruncat după Pătru cu săbii, după ce acesta i-a ameninţat cu un pistol. Ultimii doi au fost şi ei arestaţi preventiv, iar ulterior, eliberaţi.

Omul din umbră

După toate aceste incidente, din care Pătru nu a ieşit bine deloc, antebraţele acestuia fiind grav afectate, el încearcă să-i ţină în şah pe oamenii lui Japo. Apropiaţii săi controlează un cazino aflat în centrul oraşului, în timp ce ceilalţi au în grijă de cel la care a avut loc ultima răfuială. În noaptea de duminică, Pătru şi Răzvan au băut cot la cot în mai multe localuri băimărene, înainte ca Răzvan să îl sune pe Eugen, cel care asigura paza la Cazino Million. Astfel, Pătru a încercat un nou atac asupra oamenilor lui Japo, prin intermediul lui Răzvan. Ciudat este faptul că Pătru are vreme de plimbat prin cluburi de noapte, însă nu reuşeşte să ajungă la procesul pe care îl are cu Japo mic. Ieri dimineaţă, avocatul său a argumentat lipsa sa, prin aceea că este plecat la Bucureşti, în vederea unei intervenţii chirurgicale. Tot ce e posibil, însă cu doar două zile înainte nu avea nicio problemă prin barurile băimărene. Şi mai ciudată este treaba legată de invaliditatea sa, una de 80%. Practic, el de abia îşi mai mişcă mâinile. Numai că prin târg umblă vorba că, recent, el a fost sancţionat contravenţional pentru depăşirea limitei legale de viteză, în Bucureşti. Având în vedere situaţia tensionată creată între cele două grupări, este foarte probabil să mai asistăm la incidente de genul celui de duminică dimineaţă. Cu siguranţă mai sunt poliţe de plătit, iar unii vor ţine să îşi facă singuri dreptate.

Cauţiune de 500 milioane lei

În ceea ce priveşte procesul lui Japo mic (porecla sa apărând alături de numele real, pe lista dosarelor de şedinţă, afişată la intrarea în sala de judecată), ieri a avut loc a doua înfăţişare. Avocatul acestuia a solicitat instanţei eliberarea sa pe cauţiune, una care se ridică la 500 milioane lei vechi. Cererea se va judeca de urgenţă, în cursul zilei de joi. Până acum au fost audiaţi inculpatul şi doi martori. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe data de 23 decembrie.

5 comentarii:

Anonim spunea...

super tare postul! super tare! mai puteai sa ii bagi la inaintare si pe Isac si gasca lui din politie! Care stiu tot dar tac!

Brava! de 10 x brava!

Anonim spunea...

isac bea la masa cu patru. corect.

Anonim spunea...

si o sa mai ai neplacuta surpriza sa vezi politisti care fac schimburi de servicii si produse cu meseriasii din parcare de la maramuresul.

Anonim spunea...

...SI INAINTE DE SCANDALUL DIN CENTRUL VECHI A MAI FOST UNUL MAI DEMULT LA BLU GINS DE CARE NU S-A MENTZIONAT NIMIC...CARE A INCEPUT TOT DE LA "CLANUL NEGRESTENILOR", CARE AU ACTZIONAT IN ACELASHI MOD, 30 CONTRE 5(BAIMARENI LOGIC)NU POTI TRECE SEARA PE LANGA PASHA FARA SA VEZI UN FERRARI PARCAT PE TRECEREA DE PIETONI, SHI UN MERCEDES SAU UM Q7 CARE FACE SPECTACOL SI DRIFTURI IN CENTRU VECHI, SHI POLITZIA CARE TRECE FARA SA ZICA NIMIC (CIUDAT,NU?). SI INCA CEVA DACA NU MA INSEL...S-A LUAT MITA DE LA POLITZIA BAIMAREANA UN CAMION INTREG DE TELEVIZOARE CU PLASMA CARE A FOST VANDUT LA RANDUL LUI INTR-UN MAGAZIN DIN ALT ORASH. DAR TOTDEAUNA VOR PICA AMARATZII CARE NU AU NICI O TREABA CU NIMENI(DE EXEMPLU "VALUTISTII DE LA MARAMURESHU") DUPA CUM I-AM VAZUT SHI AZI STATEAU IN PLOAIE SHI FRIG SA FACA UN BAN IN MODUL LOR, IN TIMP CE ALTZII SE PLIMBA CU FERRARI-UL PRIN ORASH SHI FAC LUCRURI MAI GRELE ;).ORICUM DIN TOATA POVESTEA ASTA NU SE VA STI NICIODATA ADEVARUL ADEVARAT, DEJA II CA MISTERUL ELODIEI :)) BAFTA ORICUM

Baimareanul spunea...

Bine punctate niste evenimente mult prea putin mediatizate fata gravitatea lor. E vorba totusi de citeva tentative de omor.
Da-i inainte cu tupeu. Asteptam si alte amanunte legate de procesele in desfasurare si eventualele batai viitoare.