duminică, 9 noiembrie 2008

balta neagră a pnl - penibile de campanie (I)

Afişaj electoral de excepţie în Satu Nou de Jos. Practic, în Baia Mare, chiar dacă localitatea este parte a Comunei Groşi. Cel puţin administrativ, aceasta se află pe teritoriul Municipiului. Cu toate că Electrica şi-a exprimat dezaprobarea vizavi de afişajul necontrolat pe stâlpii companiei şi a cerut autorităţilor stoparea lipirii afişelor cu candidaţi, pe perioada campaniei electorale, unii lasă urechea şută. În episodul de faţă, liberalii s-au aruncat cu afişele nu numai pe stâlpi, dar şi pe coşuri de gunoi sau chiar indicatoare rutiere. Zona noului târg auto a fost împânzită de astfel de afişe lipite în afara panourilor electorale.
Iată unul aplicat pe reversul indicatorului "trecere de pietoni". Radu Stroe a dovedit că poate şi el. Să lipească afişe în afara legii, pe stâlpii de curent, aproape de contor. Numai că ăsta nu numără şi voturile. Trecând puţin şi la fondul afişului, nu putem decât să aplaudăm geniala idee de a fi promovat de ilustrul Gicu Lupan. Adică ditamai senatorul şi ex-secretarul general al Guvernului este recomandat de primarul de Groşi. Care şi garantează pentru Stroe. Am înţeles, oarecum, că primarul Cristian Anghel garantează pentru Radu Stroe. Anghel are un cuvânt de spus în PNL chiar la nivel naţional. Dar asta cu Gicu Lupan e chiar ridicolă, indiferent de electoratul căruia i se adresează. Cei care îl vor vota pe Stroe o vor face ştiind câţi bani a adus pentru Maramureş şi nu pentru că îl recomandă un Gicu Lupan sau un alt primar care nu reprezintă nimic în administraţie sau politică.
Titus Paşca nu s-a lăsat nici el mai prejos şi s-a afişat pe unde a putut. A luat stâlpii de curent la rând. Cu două, cu trei afişe, să fie sigură treaba. Dom' doctor, atenţie să nu vă curentaţi!
Numai că stâlpii Electrica s-au dovedit insuficienţi pentru amploarea campaniei liberale. Iar politica nu ţine cont de nimic. Nici măcar de derizoriu. Cu adevărat o baltă neagră.

15 comentarii:

amatorul spunea...

hilar, cosurile astea de gunoi, tapetate cu galben, imi sugereaza valoarea celor care se afiseaza in acest fel. la inceput am ras, dar am ramas cu un zambet amar, ridicol domnilor.

cip spunea...

evident ca nu stroe l-a pus pe pacaliciul care a lipit afisele sa le puna pe stalpi. in schimb, el raspunde pentru asta.

amatorul spunea...

dezgustator este comportamentul candidatilor (indiferent de culoare), il asociez cu cel al cautatorilor in gunoaie si a cersetorilor. diferenta este ca unii sunt nevoiti sa aiba acel comportament iar altii o fac de buna voie.

adrian 7 spunea...

domnilor, de ce va plangeti... pe astia i-am votat, astia sunt... stiti vorba "Asta-i Mircea, altul n-avem, ma-sa nu vrea sa faca altul; si-apoi il chemam pe Mircea"!
Daca ne lasam la ei, fac ce vor!

amatorul spunea...

ai dreptate, oricum fac ce vor, ca-i lasam, ca nu-i lasam. macar de comentat, inca nu ne-a oprit nimeni sa comentam. mie tot greata mi-a ramas de josnicia la care recurg acesti "domni" in campanie.

Anonim spunea...

mai omule si tu scrii articole la comanda?
chiar asa sunteti de dezuMANizati?

pacat ca in meseria voastra faceticompromisuri din astea de doi lei! pacat! pacat!

Anonim spunea...

un zambet sarcastic imi mascheasa fatza. domnul comentator face jock-uri de cuvinte. daca sunt sau nu la comanda aceste articole, nu cred ca are importanta atata timp cand mustesc imprejurimile cu astfel de subiecte surori cu ridicolul. (nu era treaba mea sa raspund, dar ma distreaza cei care au impresia ca pot controla sau intimida transparentza)

Anonim spunea...

Prietene nu zic nu, dar tebuie sa recunosatem ca o mare parte a presei si a oamenilor de presa din baia mare sunt subordonati partidului prezidential, si scriu articole recoMANdate. ceea ce e destul de trist. Intr-o vreme citeam cu placere blogurile acestui baiat. Dar unele articole sunt deja sub toata jena.Campanie electorala pe fata. Cum spuneam articole recoMANdate. Ma gandesc cum ar scrie articole pro PRM dupa ce se va forma alianta recoMANdata de sus. Vai Vai!

Anonim spunea...

daca dupa un articol ti/ai schimbat parerea despre mine, in ceea ce priveste scrisul, inseamna ca orice as scrie voi pierde cititori. in plus, nu te lasa dus de primul impuls. nu e un articol comandat. nimeni nu/mi comanda mie ce sa pun pe blogul asta. nici corin, nici ilea, nici dobocan, nici florescu, nici andreea marin, nici tata, nici piti. nimeni. nici parcalab sau teremtus nu au reusit sa o faca, pe cand eram la gazeta. desi mi/au cerut explicit sa nu mai pun materialele mele de presa pe blog si sa nu ma ating de unii care aduceau publicitate electorala in campania de la locale. daca iti poti inchipui aberatia asta. de cand sunt la axa si glasul nimeni nu mi/a cerut vreodata sa pun sau nu ceva pe blog. am postat materiale inainte de a aparea in ziar. scriu de cine vreau si cum vreau. nu de alta, dar e pe gratis si nu depind de vreun sponsor. am un pitic, acum, la doua noaptea si pun pe blog. a fost sa fie pnl de data asta. iti garantez ca daca era mircea man, varza il faceam. am si pentru el pregatite destule. nu/ti fa probleme dintr/astea. cand imi pomenesti de pd/l si de subordonare mi se face rau. chiar foarte rau. n/am nicio treaba cu niciun partid politic. mai ales pe blogul personal. e ridicol. apreciez un om sau vad ca o ia razna, scriu daca vreau. zici ca citesti blogul. ma bucur. atunci, cu siguranta iti amintesti articolul in care mi/am exprimat opinia fata de candidatii din colegiul meu. atat pe senat, cat si pe camera deputatilor. aici e linkul / http://cipriandragos.blogspot.com/2008/10/colegiul-meu-de-vis.html
sau poti accesa din arhiva, e la luna octombrie. spre exemplu, am zis ce am crezut despre mariana pop, ca si alegator. a fost o idee a lui corin sa ajunga mare in pd/l. foarte bine. eu nu cred in ea. am dreptul la o parere. mi/o exprim si gata. in acelasi articol am scris despre stroe. a adus cei mai multi bani in maramures. exceptional. dar cand cineva i/a pus afisele aiurea, am zis si de asta. e un articol de can / can, nu de lovit intr/unul sau altul. ok, vrei sa/ti spun de afisele pd/l? nicio problema. dan marinca a furat o amenda. ca nu stiu pe unde le/a lipit prin oras. mare scofala, o amenda de 2,5 milioane lei vechi. fix pedala. nu il obliga nimeni sa le dea jos si nici nu/i mai da nimeni amenda. pentru banii astia, merita sa iei oricate amenzi, ca oricum iti faci treaba cu expusul. iar ca el mai sunt.
am multe defecte, dar partea asta cu pd/l/ul si cu comandatul articolelor pe blog chiar ma deranjeaza pentru ca nu e reala, indiferent unde as lucra. si mi/am amintit si de recentul post cu nicu boitor, intitulat manevra nicu boitor. un apropiat al lui man, caruia ii face matanii, el fiind unul dintre cotizantii catre pd/l. nicio grija, ca ma ocup si de el, cu cate smecherii face.
repet. nu am nicio treaba cu niciun partid. daca apreciez pe cineva, o fac pentru ca asa cred si nu pentru ca are o sigla sau alta. la fel si cu cei care nu au ce cauta in politica sau administratie.

Anonim spunea...

era si timpul sa apara acest raspuns. daca mai exista cineva care se indoieste de transparenta si fermitatea acestui om, atunci sigur acel cineva are o problema.

Anonim spunea...

E bine ca raspunsul a venit. Mai ales ca cetind blogul tau am apreciat anchetele tale. Mai ales cea cu Penitenciarul. ai avut mult curaj. Eu pana in iulie am locuit si trait la Baia Mare, acum muncesc in alta parte. La Baia Mare am lucrat intr-o institutie in care aveam de a face cu toti dinozaurii judetului. Incepand de la IPJ pana la Pefectuta, Puscarie, Frontiera etc. Faptul ca articolul asta mi s-a parut facatura pana la urma e o optiune personala. Avuta la momentul citirii lui. Acum ca ai dat explicatii evident o sa incerc sa imi schimb parerea.
Daca ai sanje-n boase (si cred ca ai) ar fi binevenit un articol despre parcarea de la Maramures. Unde sub ochii militienilor se desfasoara un trafic cu haine, parfumuri, adidasi fara nicio jena. Trece patrula si se uita la ei. Patrusel si gasca fac legea nestingheriti in zona. Bisnitarul si MSP-ul. Enfin. Spor!

Anonim spunea...

sustin propunerea domnului jock

Anonim spunea...

subscriu. amin!

Anonim spunea...

am omis ce era mai important. e un castig pentru mine ca ai ramas printre cititorii acestui blog, jock. si ma bucur ca ai inteles mesajul meu. dupa cum si eu l/am priceput pe al tau. nu e usor in ziua de azi, cand din stanga ti se spune ca e alb, iar din dreapta, ca e negru, sa transmiti un mesaj coerent si sa fii perceput ca atare.

Adi™ spunea...

Sper sa gasesti afise electorale si de "alta culoare". Nu de alta, dar daca nu ma insel amenzi a dat CL-ul deja atat PNL, cat si PD-L si PSD. :P