marți, 30 ianuarie 2007

recursul lui dan se va judeca miercuri, la 12

Justitia s-a decis, dupa lungi asteptari, de parca era greu de stabilit un termen, in conditiile in care procurorii inaintasera recurs joia trecuta, imediat dupa ce Tribunalul Cluj a decis judecarea lui Dan in stare de libertate (cu interdictia de a parasi tara). O interdictie discutabila si aceasta, unii judecatori fiind de parere ca interdictia de a parasi tara vine in contradictie cu legislatia europeana care prevede libera circulatie a cetatenilor intre tarile membre. Ideea e ca legea noastra nu este nici pe departe aliniata la prevederile europene si contravine acestora. In asemenea cazuri, judecatorii spun ca trebuie aplicata prevederea europeana. In cazul lui Dan Parcalab avem toate sansele sa asistam la mentinerea acestei masuri, miercuri la pranz urmand ca judecatorii Curtii de Apel Cluj sa se pronunte. Sedinta este publica.

luni, 29 ianuarie 2007

tergiversarea recursului lui dan parcalab

pana la aceasta ora, 22:30, nu s-a confirmat nimic legat de recursul procurorilor diicot în cazul dan parcalab. probabil maine vom sti o data si o ora. putin probabil sa fie marti. dar, traind in romania, ne putem astepta la orice. se vehiculeaza ideea ca s-ar incerca tergiversarea recursului, pana la implinirea celor 29 de zile de arest preventiv dispuse initial (perioada care expira joia aceasta, pe 1 februarie). in acest caz, vom avea un recurs miercuri si o pronuntare foarte probabil amanata pe joi, sau un recurs abia joi. dan este in continuare in greva foamei. colega mea, ioana, a vorbit la penitenciar azi dimineata si a intrebat despre starea sa. i s-a spus ca ar fi ok, insa i s-a dat de inteles ca nu i se mai da ceai indulcit. nu stim cine a luat aceasta decizie si de ce, in conditiile in care vorbim de greva foamei si nu aceea a refuzarii glucidelor, atat de necesare pentru mentinerea corpului in echilibru. fara glucide, starea lui dan poate degenera, ajungandu-se chiar la perfuzii. incepand cu vineri, el a fost mutat in penitenciarul gherla, unde conditiile sunt mult peste cele din arestul ijp cluj, si imparte aceeasi celula cu aurelian grama. cel putin asa ne-a scris ultima data. acest recurs constituie ultima cale de atac, urmând ca judecatorii curtii de apel cluj sa dea o sentinta definitiva referitor la modul in care dan parcalab va fi judecat. daca va fi mentinut in arest, urmatoarea interventie pentru eliberarea sa va putea fi formulata la primul termen, cel din 15 februarie. speram sa nu mai fie nevoie şi sa-l vedem acasa saptamana asta.

fane de la primarie a primit ceea ce merita

nu ma pot abtine de la a va da un link la un material pe care l-am scris acum cateva luni despre minunatul inginer topo ovidiu stefan, care a primit, in sfarsit, ceea ce merita - respectiv excluderea din partid. dupa ce ca a fost cercetat penal la parchetul viseu (si a scapat numai cu ajutorul procurorului "litera de evanghelie") si are un dosarel pe la dna, stefan ovidiu nu mai prezenta de multi timp incredere. de cand a aparut in administratie nu m-a convins decat de doua lucruri: nu face nimic interesant pentru orasul asta si minte fara jena. este inadmisibil ca un viceprimar al unui oras ca baia mare sa fie acuzat de fals (eu am toate dovezile in acest sens si dosarul sau de la parchetul viseu confirma asta). puteti lectura aici articolul aparut in gazeta de maramures pentru a va convinge.

sâmbătă, 27 ianuarie 2007

probele din dosarul gazeta

monitorul de cluj si ziua de cluj au publicat in ultimele zile copii foto dupa cateva din paginile dosarului trustului gazeta. atat de asteptatele dovezi care exista la dosar. trebuie sa spun ca am fost "dezamagit" de dovezile existente. personal ma asteptam sa vad scris negru pe alb (sau alb pe negru, daca nu cumva au si procurorii un blog :)) ca liviu man sau un angajat de-al sau ii cere bani cuiva sau discuta cu cineva posibilitatea unui contract sau ameninta pe cineva cu un articol in cazul in care refuza sa semneze un contract etc. insa, nimic din toate acestea. nu se cer si nu se dau bani in contextul unor presiuni. tocmai am recitit articolul scris in gazeta referitor la traficul de influenta al consilierului mircea dolha (trimis in judecata de dna), in care apare transcrierea unor convorbiri telefonice. insa intre acele convorbiri, din care reiese fara echivoc ca dolha a imprastiat bani in consiliul local baia mare, si inregistrarile cu liviu man si compania este o diferenta de la cer la pamant. dar dolha este bine, mersi, liber ca pasarea de la avicola, iar ziaristii stau dupa gratii. cu cat aflam mai multe date certe referitor la mijloacele de proba existente in acest dosar, ne dam seama ca procurorii s-au chinuit sa umfle dosaru, crezand ca prin aceasta vor suplini lipsa marturiilor fara echivoc. tendinta lor de a impresiona judecatorii, aruncand cuvinte grele la adresa inculpatilor, fara a avea probele pe care le pretind, reiese si din formularile rechizitoriului. un rechizitoriu compus cum nu se poate mai prost. lipsit de obiectivitate si, mi-as permite sa spun, lipsit de seriozitate. dan parcalab mai primeste un prenume - alexandru - care nu seamana deloc cu cel real - calin (el numindu-se parcalab calin dan), ziarul de mures este numit gazeta de mures (punctele 34 si 50 din rechizitoriu), sunt audiati martori care nu stiu sa citeasca (vezi pop anton, punctul 50 al rechizitoriului) care confunda pe 2 cu 12 etc, unele declaratii sunt rastalmacite (astfel ca una apare in declaratii, alta in rechizitoriu). ne intrebam atunci care este pregatirea scolara elementara a acestor procurori (nu mai vorbim de cea juridica), incat trimit in judecata 9 persoane!
in textul transcrierilor convorbirilor apar unele texte cu caractere boldate. le-am citit cu atentie, ele fiind cele care conteaza, mi-am spus, si pe care procurorii le considera probe zdrobitoare. cele mai multe se refera la chestiuni de genul "te-ai intalnit cu ala?", "vezi, vorbeste cu X" etc. in atare conditii, trebuie ca toti romanii sa se astepte sa fie saltati direct din pat, pentru ca, se pare, aceste chestiuni nu se discuta, ele constituind probe ale unor infractiuni cu grad ridicat de pericol social, drept pentru care se vor alege cu un dosar instrumentat nu de procurorii de rand, ci de cei de la crima organizata (iata, cat de infiorator suna). singura piesa din dosar care poate fi considerata incriminanta este declaratia lui avarvarei. insa trebuie sa vedem ca in urma acesteia, el a fost eliberat si cercetat in stare de libertate. pe de alta parte, ea contine elemente false, cum ar fi acelea referitoare la fostul prefect de satu mare (ciocan), care, conform lui avarvarei, ar fi fost "trosnit" in gazeta de maramures. lucrez de la inceputuri la ziarul asta si nu-mi amintesc ca ciocan sa fi aparut la noi in ziar. nimeni nu a pomenit vreodata numele lui. doar jurnalul de vineri ce mai scria despre el. pana l-au schimbat si pe asta. daca pana acum stiam doar despre dosarul lui dan ca este subtire (simple declaratii nesustinute de nici o proba) si ca e egal cu zero, iata ca si "probele" pentru grupul de la cluj sunt cu adevarat lipsite de consistenta impusa de un asemenea caz care a zguduit lumea presei de la noi. e drept, astea sunt doar cateva pagini, dar daca sunt si cele mai "grele", atunci nu-i vad bine deloc pe cei care au ingrosat dosarul asta, numai ca sa dea bine la raportari, vorba lui dan.
puteti citi paginile postate de monitorul de cluj aici iar cele aparute in ziua de cluj le puteti descarca aici

vineri, 26 ianuarie 2007

recursul lui dan se va judeca luni sau marti

vestile venite de la cluj ne spun ca recursul inaintat de procurorii diicot se va judeca in prima parte a saptamanii viitoare. luni dimineata dosarul va primi un termen, iar dupa toate probabilitatile acesta se va judeca fie luni dupa amiaza, fie marti. azi dan a intrat in a 12-a zi a foamei si a fost mutat din arestul ipj cluj in arestul gherla (probabil tot la cluj, unde exista o sectie a celor de la gherla), unde conditiile sunt net superioare din punct de vedere al confortului fata de cele ale arestului politiei cluj. pentru detalii privind conditiile din arest, puteti consulta blogul lui dan si cel al lui aurelian (el e mai prozaic, dar imi place).

joi, 25 ianuarie 2007

procurorii diicot au inaintat recurs

joi dimineata, procurorii diicot au inaintat recurs impotriva hotararii data ieri de tribunalul cluj, care nu a aprobat cererea acestora de mentinere a lui dan parcalab in stare de arest. presedintele tribunalului cluj, sorina siserman, a prelungit masura arestarii preventive pentru inca 29 de zile pentru toti cei arestati in cazul trustului gazeta, cu exceptia lui dan parcalab, hotarand ca el trebuie cercetat in stare de libertate. insa, eliberarea practica a lui dan nu s-a produs, procurorii diicot avand un termen de 24 de ore pentru a ataca hotararea. ieri, ei au anuntat verbal ca vor face recurs, iar astazi, acestia au inaintat recurs impotriva hotararii, urmand ca aceasta sa se judece intr-un regim de urgenta (3 / 5 zile). astfel, recursul poate avea loc maine (la trei zile de la pronuntare sau luni, acestea fiind cele mai probabile zile pentru judecarea recursului procurorilor). dan este in continuare in greva foamei (dupa ce timp de 11 zile nu a consumat decat apa si ceai indulcit), masura de protest la care nu va renunta pana nu va fi pus in libertate. vedeti ce mai zic ziarele - aici

miercuri, 24 ianuarie 2007

dan parcalab este liber

incepand de miercuri, dan parcalab este din nou in libertate. judecatorii clujeni au decis sa respinga cererea procurorilor diicot, de prelungire a mandatelor de arestare cu inca 29 de zile pentru cei din dosarul gazeta, dar numai in ceea ce-l priveste pe dan. pentru restul arestatilor, masura se va mentine. aceasta hotarare a instantei reprezinta prima masura pozitiva dispusa de magistrati in cazul lui dan, care are in acest fel sansa de a-si apara sansele in stare de libertate, la fel ca orice cetatean european. deocamdata nu se stie daca procurorii vor inainta recurs impotriva acestei hotarari, dar daca o vor face, ei sunt obligati ca in termen de 24 de ore sa o atace, recursul urmand a se judeca, asa cum precizeaza avocatii, in cateva zile (termenul poate fi de 3 zile). insa, din informatiile noastre, venite pe filiere clujene, s-ar parea ca procurorii nu vor inainta recurs. ramane de vazut. deocamdata numele lui dan parcalab este pe buzele tuturor. acum cateva minute am intrat in redactie. la chioscul de ziare de jos, niste baieti tineri se intrebau reciproc daca s-a auzit ca parcalab a fost eliberat. lumea urmareste cazul, chiar unii care sunt mai putin interesati de presa sau de stirile zilei. nu mai vorbesc de telefoanele pe care le primim. e o emulatie pozitiva. vom vedea cum ramane cu procesul. multumesc tuturor pentru sprijin. aici puteti descarca rechizitoriul in format word doc.

marți, 23 ianuarie 2007

al doilea ziarist care publica bloguri din inchisoare

aurelian grama, directorul ziarului de mures, este al doilea ziarist care isi sustine blogul personal din inchisioare. aurelian si dan dovedesc faptul ca inchisoarea nu-i sperie, ba, din contra, ii determina sa publice in continuare articole de presa. pentru a vedea blogul lui aurelian, click aici.

miercuri - pronuntarea in cazul lui dan parcalab

stirea zilei de ieri vine de la cluj, unde judecatorii tribunalului au fost din nou fata in fata cu dosarul trustului gazeta, pentru a aprecia daca prelungirea mandatelor de arestare cu inca 29 de zile pentru cei trimisi in judecata in acest dosar este oportuna sau nu. chiar daca mandatele de arestare preventiva ale lui dan parcalab si aurelian grama expirau abia la inceputul lunii viitoare, toate mandatele s-au discutat in cadrul aceluiasi dosar. sedinta a inceput in jurul pranzului, fiind prezidata de judecatorul sorina siserman, presedintele tribunalului cluj, si s-a intins pe durata catorva ore, fiecare avocat avand pledoarii consistente. o parte din cei care au asistat la sedinta spun ca judecatorii erau cam obositi de atata vorbarie, altii spun ca erau foarte atenti si preocupati de caz. nici nu mai stii pe cine sa crezi. oricum, s-a constatat o schimbare fata de atitudinea completelor anterioare, conduse de judecatorul claudia ilies, care nu a putut aparea si in acest complet, ea fiind incompatibila, deoarece se pronuntase anterior in acest caz, prin prelungirea mandatelor anterioare. judecatorul sorina siserman a aratat disponibilitate pentru a studia si intelege cazul, aceasta fiind si motivatia pentru care a amanat pronuntarea in cauza pentru maine, miercuri, 24 ianuarie (cel mai probabil sedinta va avea loc intre 10 si 12). avocatii prezenti la proces au apreciat că aceasta "aplecare" a magistratilor pentru intelegerea cazului este un lucru pozitiv, care arata ca hotararea luata miercuri se doreste una pertinenta, bazata pe argumentele legii. judecatorii au sesizat că in dosar se ridica mai multe semne de intrebare referitor la măsura arestarii unora dintre inculpati, avocatii invocand o serie de incalcari ale textelor de lege. in ceea ce-l priveste pe dan, dosarul sau are foarte multe incoerente. spre exemplu, el a fost retinut pentru aderare la un grup infractional, cercetat pentru aceeasi infractiune, prevazuta de legea 39/2003, apoi a fost acuzat de constituire a unui grup infractional, pentru ca in final, sa fie trimis in judecata pentru asociere la un astfel de grup. mai mult, s-a pus problema unei asocieri pentru comiterea de infractiuni, fapta prevazuta in codul penal (art. 323). din punct de vedere juridic, fiecare fapta reprezinta o infractiune separata si lucrurile nu pot fi amestecate. deocamdata asteptam pronuntarea de miercuri, urmand ca primul termen de judecata sa fie in 15 februarie, completul fiind condus de aceeasi judecatoare siserman. dan este in continuare in greva foamei, dar are puterea de a scrie fiecaruia din redactie, incurajandu-ne sa continuam sa facem ziarul.

luni, 22 ianuarie 2007

dolha s-a intors din tarile calde

Pentru cateva zile, consilierul local Dolha s-a jucat de-a faraonul. Revenit din tarile calde, el s-a aratat surprins de arestarea lui Dan Parcalab. Mai mult, chiar pretinde ca acesta ar trebui sa fie eliberat. Se pare ca baia de soare din ultima vreme i-a dat lui Dolha dureri de cap, iar fragilitatea stratului de ozon i-a afectat gandirea. Altfel nu ne explicam declaratiile sale socante si faptul ca el neagă că i-ar fi chemat pe unii si pe altii sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor DIICOT. Nu am spus-o noi, ci cei care au fost abordati de Dolha. Revoltat peste masura pe ceea ce s-a scris in presa locala despre el, Dolha ameninta cu instanta de judecata. O instanta care il asteapta la sfarsitul acestei luni pentru al doilea termen de judecata in cazul traficului de influenta. Problema sa este ca daca va deschide un proces, atunci va trebui sa dea aproape toata presa locala in judecata (mass media scrisa si audio-vizuala). Asta, ca sa nu mai vorbim de ziarele centrale, care au publicat povestea cu pachetele de... Pasti. Pachete de Pasti, si nu de Craciun, asa cum gresit a inteles (oare pentru a cata oara?) Dolha. Partea cea mai amuzanta este aceea in care ne sperie cu un proces in care ne va cere daune moarale, pentru, atentie!, "tot ceea ce s-a spus despre mine in presa in aceasta perioada". Adica pentru editorialele lui Marian Ilea sau Adi Rusu, o sa ceara Gazetei daune morale. :)) Dar, trebuie sa fim intelegatori cu tanarul jurist, care este inca avocat stagiar la Baroul Bucuresti.
Cald trebuie sa fi fost pe unde a umblat Dolha! Insolatia asta nu te iarta. Cititi aici declaratiile date de Dolha pentru Viata Maramuresului.

duminică, 21 ianuarie 2007

noile reglementari diicot si replica ministerului justitiei

In 21 decembrie, 2006, Guvernul Romaniei a emis o ordonanta de urgenta care reglementeaza organizarea si functionarea DIICOT. Trecuta cu vederea la acea data, ea a intrat in vizorul presei, mai cu seama, dupa arestarea lui Dan Parcalab si a lui Aurelian Grama. Cateva aspecte atrag atentia: art 1, al. 6, precizeaza ca - "anual se constituie un depozit in valoare de 1 milion lei (RON) pentru actiuni privind organizarea si constatarea infractiunilor flagrante sau ocazionate de folosirea investigatorilor sub acoperire, a informatorilor ori colaboratorilor acestora, la dispozitia procurorului - sef al DIICOT..." Tradus, procurorii isi pot plati liber si neconditionat informatorii. Stai la o cafea pe terasa, vorbesti cu un prieten, iar a doua zi esti saltat, dupa ce un client de la masa vecina te-a turnat la procurorii DIICOT. Nu conteaza acuzatiile care ti se aduc si nici probele care te-ar putea incrimina. Simpla delatiune a cuiva este deajuns. Recent, un prieten (dintre cei cu ochi albastri) mi-a relatat un caz petrecut la Oradea. Cineva a fost turnat pentru 4 milioane lei. Delatorul a promis ca mai aduce informatii, iar procurorii i-au mai dat 20 de milioane. Probabil spusele turnatorului erau destul de apetisante pentru a incropi un dosar. Aaa, ca ele vor fi probate sau nu, nu mai conteaza. Omul a dat declaratiile, si-a luat banii si gata. Cat de adevarate si probabile sunt spusele sale, chiar nu mai intereseaza pe nimeni. E foarte grav! Ne intoarcem in anii lui Gheorghiu Dej si anii cominternismului, cu turnatori platiti si liberi sa ne asculte oricand si oriunde. La starea de saracie a romanului, e foarte limpede ca noua profesie va prinde bine de tot si se va bucura de un larg succes. Ce nu face omul pentru un ban in plus? Va fi tentat sa "vanda" la DIICOT pe oricine. Actuala lege incita la tradare. Caci despre cine poti da relatii daca nu despre cei pe care ii cunosti mai bine, despre cei apropiati. Iata unde ne impinge actualul Guvern! Ne incita sa ne tradam amicii. Fapt si mai grav, incita la delatiuni de cea mai joasa speta. Cel care se preteaza la un asemenea gest, e clar lipsit de constiinta si, cel mai probabi, va minti fara scrupule (la fel ca in cazul lui Dan), spunand tot ce vor anchetatorii sa auda. Vorba aceea, pentru bani, si ursul joaca. Iar daca identitatea delatorului ramane anonima, nici nu vreau sa ma gandesc ce cozi se vor face la birourile DIICOT. O alta prevedere a aberantei ordonante se refera la interceptarea si inregistrarea comunicatiilor (telefonie, mail, sms, etc). Nici nu stim la ce se refera cuvantul comunicatii, el fiind voarte evaziv, putand insemna orice mod de comunicatie. Atat de smecheroasa este exprimarea textului de lege, incat ne gandim ca nu mai este nevoie de judecator pentru a intercepta sau inregistra convorbirile: art 13, al 5, spune ca interceptarea si inregistrarea convorbirilor "poate fi dispusa de judecator". Insa nu spune ca numai de judecator. Mai mult, procurorii pot cere oricui date, informatii, inscrisuri, documente bancare, financiare sau orice fel de informatii, de la cei care le detin. Deci, gata cu secretul fiscal, dreptul la intimitate sau dreptul la protectia surselor. Daca stii ceva, trebuie sa torni, altfel incalci legea. Foarte grav este faptul ca ordonanta legifereaza accesul neconditionat al investigatorilor la sistemele informatice. Acestea pot fi accesate fara nici un fel de acord. Procurorii pot "intra" pe calculatorul dumneavoastra si copia toate informatiile, codurile de acces, parolele de cont bancar sau de card, programele, filmele sau orice fisier pe care il aveti. Practic, nimeni nu-i impiedica pe acesti baieti sa incalce dreptul la intimitate si sa va urmareasca tot timpul, sa va asculte telefoanele sau sa va "perchezitioneze" calculatorul. Cate legi din lume si constitutii in vigoare incalca Guvernul Tariceanu prin aceasta ordonanta este greu de precizat, ea fiind un atac direct la adresa democratiei si libertatii omului. In 18 ianuarie 2007, Ministerul Justitiei a iesit la rampa, contraatacand comentariile aparute in presa si pe bloguri referitor la aceasta aberatie legislativa. In mod ciudat nu explica de unde si pana unde aceasta noua profesie de "turnator". Apoi, explica lamentabil procedeul interceptarii mailurilor si accesul in baza de date a unui calculator, precizand ca asta se poate face numai cu acordul judecatorului. Asa ar fi normal, insa ordonanta lui Tariceanu nu spune acest lucru, ci cu totul altceva - procurorii sunt liberi sa faca ce vor. Accesand aici puteti citi jenantul comunicat, iar accesand titlul blogului sau aici, puteti descarca in format word doc noua lege DIICOT. Un sfat - atentie la "prieteni"! S-a dus pe sfarla democratia in tara asta! Cine stie tari tropicale care accepta azilanti politici, sa-mi trimita si mie niste sugestii. Ma mai gandesc.

articole emaramures

toate articolele sunt incluse intr-un fisier word, pe care il puteti descarca printr-un click pe titlul acestui blog sau aici daca doriti sa accesati doar un singur articol, atunci alegeti data: - 4 ianuarie - 8 ianuarie - 9 ianuarie - 9 ianuarie' - 11 ianuarie - 11 ianuarie' - 12 ianuarie - 14 ianuarie - 15 ianuarie - 16 ianuarie - 19 ianuarie - 21 ianuarie - 23 ianuarie - 24 ianuarie - 25 ianuarie

articole detectivul de presa

- 27 ianuarie - editorial

glasul maramuresului

articole jurnalul national

- 20 ianuarie

articole romania libera

toate articolele sunt incluse intr-un fisier word, pe care il puteti descarca printr-un click pe titlul acestui blog sau aici daca doriti sa accesati doar un singur articol, atunci alegeti data: - 5 ianuarie - 10 ianuarie - 11 ianuarie - 12 ianuarie - 12 ianuarie' - 16 ianuarie - 17 ianuarie - 17 ianuarie' - 19 ianuarie - 22 ianuarie - 24 ianuarie - 25 ianuarie - 27 ianuarie - 2 februarie

sâmbătă, 20 ianuarie 2007

articole gandul

toate articolele sunt incluse intr-un fisier word, pe care il puteti descarca printr-un click pe titlul acestui blog sau aici daca doriti sa accesati doar un singur articol, atunci alegeti data: - 5 ianuarie - 6 ianuarie - 15 ianuarie - 16 ianuarie - 17 ianuarie - 20 ianuarie - 24 ianuarie - 25 ianuarie - 27 ianuarie - 1 februarie - 2 februarie

vineri, 19 ianuarie 2007

articole evenimentul zilei

toate articolele sunt incluse intr-un fisier word, pe care il puteti descarca printr-un click pe titlul acestui blog sau aici daca doriti sa accesati doar un singur articol, atunci alegeti data: - 5 ianuarie - 6 ianuarie - 10 ianuarie - 12 ianuarie - 16 ianuarie - 17 ianuarie - 23 ianuarie - 25 ianuarie - 1 februarie - 2 februarie

vineri, ultima ora

COMUNICAT Biroul pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele: Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea in judecata a inculpatilor: - MAN LIVIU AUREL, - in stare de arest preventiv - pentru savârsirea infractiunilor de asociere la un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen.; - MURESAN AUREL - in stare de arest preventiv - pentru savârsirea infractiunilor de asociere la un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen.; - VIDICAN DOREL ALEXANDRU - in stare de arest preventiv - pentru savârsirea infractiunilor de asociere intr-un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen.; - OTEL IOAN - in stare de arest preventiv - pentru savârsirea infractiunilor de asociere intr-un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen.; - PÂRCALAB CALIN DAN - in stare de arest preventiv -pentru savârsirea infractiunilor de asociere intr-un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen. ; - GRAMA AURELIAN - in stare de arest preventiv - pentru savârsirea infractiunilor de asociere intr-un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen.; - COCUT ANCA ELENA- in stare de libertate - pentru savârsirea infractiunilor de asociere intr-un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen.; - AVARVAREI ADRIAN- in stare de libertate - pentru savârsirea infractiunilor de asociere intr-un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen.; - ONAC MEMORANDA SUPPLLEXA- in stare de libertate- pentru savârsirea infractiunilor de asociere intr-un grup infractional organizat, fapta prev. de art. 7 alin. 1 si 3 din Legea 39/2003 si santaj calificat in forma continuata fapta prev. de art. 194 alin. 1,2 Cod pen., cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod pen. Cauza a fost trimisa spre competenta solutionare Tribunalului Cluj. BIROUL PENTRU RELATII CU PRESA

incepand de azi

incepand cu sambata, 20 ianuarie, blogul va cuprinde o arhiva cu materialele de presa aparute in legatura cu dan parcalab. cu tot ce a aparut in presa centrala si locala privitor la caz. vor fi postate articolele sub forma de fisiere word, cu linkuri catre paginile web unde au aparut. multumesc celor care urmaresc acest proces, devenit celebru in romania. astept comentarii si sugestii pentru ceea ce ati vrea sa apara pe blog. azi, dan este in a 6-a zi de greva foamei. nu stim inca daca va fi transferat la inchisoarea din gherla sau in alta parte. deocamdata starea sa este stabila.

joi, 18 ianuarie 2007

protestul de la sighet si intalnirea cu basescu

imagini proprietatea cotidianului Detectivul de Presa